3 back-to-school tips om het nieuwe schooljaar goed te starten!

De zomervakantie is voorbij gevlogen en het is bijna weer zover… tijd om terug te gaan naar school! 🧑‍🏫 Hoewel de meeste jongeren hier erg tegenop zien, is het ook wel weer fijn om terug op school te zijn. Je ziet je klasgenoten weer, leert nieuwe mensen kennen en na al die weken vrij is het helemaal niet erg om weer wat te doen. Kun je wel wat hulp gebruiken om aan het begin van het schooljaar terug in je ritme te komen? Deze 3 tips helpen je om goed van start te gaan!

Tip #1: Plan je agenda in vóórdat school begint

De kans is groot dat jij tijdens de zomervakantie vaak niet eens wist welke dag het was! Heerlijk is dat. 🙂 Maar nu het jaar weer begint, zul je je dagelijkse ritme weer moeten oppakken. Een tip die we allemaal kennen, maar super belangrijk is om structuur te creëren: houd een agenda bij! Dit kan een papieren agenda zijn of een app op je telefoon, zoals Google Agenda. Neem vóórdat het schooljaar begint de tijd om je rooster én buitenschoolse activiteiten te noteren, zoals hockeytrainingen, een voetbalwedstrijd en je afspraak met de tandarts. Wedden dat je direct een stuk meer overzicht hebt?

Tip #2: Maak het jezelf gemakkelijk

Als je aan het begin van het schooljaar je schoolspullen niet op orde hebt, je tas van ellende uit elkaar valt en je fietsbanden halfleeg zijn, sta je gelijk 1-0 achter. Maak het jezelf dus gemakkelijk! Plan een middagje om nieuwe schoolspullen (en een leuke nieuwe outfit!) te kopen voor het nieuwe schooljaar, gooi oude spullen van vorig jaar weg, ruim je kamer op en zorg dat je van start kan gaan met een schone lei. Oh, en zet een extra wekker op je eerste schooldag 😉 Met een goede voorbereiding zul je merken dat de start van het schooljaar een stuk relaxter verloopt.

Tip #3: Vind een goede balans tussen school en ontspanning

Na wekenlang uitslapen en Netflix kijken, moet je ineens uit de relaxmodus komen en weer focussen op toetsen, verslagen en huiswerk. Super begrijpelijk dat je daaraan moet wennen! Spreek met jezelf af dat je – net als tijdens de vakantie – je ontspanningsmomenten mag blijven hebben. Bijvoorbeeld even sporten of een aflevering van een serie kijken; dat is lekker om aan vast te houden. Maar realiseer je ook: de vakantie is voorbij, dus je écht weer even aan de bak. Laat je niet afleiden door de verleidingen die het vakantieleven met zich meebracht. Het kost even tijd om de juiste balans te vinden, maar langzaam zul je je ritme weer terugvinden. En het goede nieuws? Een volgende vakantie is met een aantal weken weer in zicht! 🙂

Heb jij nog een goede tip om goed van start te gaan? Laat het ons vooral weten. Wij wensen je weer heel veel succes met het nieuwe schooljaar!