4 manieren om een leuke (bij)baan te vinden

Op zoek naar een (bij)baan? Young Ambition zette voor jou de vier belangrijkste tips op een rijtje in de zoektocht naar een leuke (bij)baan!

1. Ontdek wat je eigenlijk wilt doen
Als je een baan zoekt is het super belangrijk om te weten wát je eigenlijk zoekt. Hoeveel uur wil je werken? Wat voor taken wil je hebben? Hoe ver mag je werk van je huis zijn? Als je al die dingen duidelijk hebt, kan je veel gerichter gaan zoeken.

2. Praat met mensen: netwerken!
De oom van je buurman, de zus van je voetbalcoach, de moeder van je klasgenoot… Via via ken je heel veel mensen. En al die mensen kennen ook weer heel veel mensen. Dikke kans dat je door rond te vragen te weten komt waar ze nog personeel zoeken. Wist je dat bijna drie kwart van alle banen via via worden ingevuld? Reden genoeg om eens rond te gaan vragen!

3. Zorg voor een mooi en duidelijk cv
Feitje: werkgevers kijken gemiddeld maar 9 seconden naar een cv. Juist daarom is het zo belangrijk om een overzichtelijk cv te maken waarin je een goede eerste indruk maakt. Op internet kan je tal van voorbeeld cv’s vinden om inspiratie op te doen.

4. Houd vol!
Soms kan je het idee hebben dat het toch geen nut heeft. Zeker als je al een tijdje aan het solliciteren bent. Geef de moed niet op! Soms moet je 30x ‘nee’ horen voordat je die ene ‘ja’ krijgt. Uiteindelijk heb je maar één keer ‘ja’ nodig en dat gaat je vast lukken!

Oh ja, heb je extra hulp nodig? Neem gerust contact op met Young Ambition!