4 manieren om je netwerk in te zetten

Ben jij op zoek naar een leuke baan of stageplek, maar wil dit nog niet zo erg lukken? Kijk dan eens om je heen! Er zijn genoeg mensen in jouw omgeving die je bij deze zoektocht kunnen helpen. Of dat nou je oom is, of het nichtje van de broer van de buurman… via allerlei wegen kun jij je eigen netwerk inzetten om je doel te bereiken! Lees eens deze tips:

 


1. Vraag je ouders
Je ouders hebben er ondertussen al heel wat levensjaartjes opzitten. Zelf vinden ze dat waarschijnlijk verschrikkelijk, maar voor jou is er niets beters dan advies krijgen van een levensdeskundige. Daarnaast hebben je ouders waarschijnlijk al een flink netwerk opgebouwd. Misschien kennen ze nog wel een oude vriend of vriendin die jou kan helpen aan een baan of een stageplek.

2. Ontdekken!
Heb jij misschien ook die leuke vriend of vriendin, waarbij het lijkt alsof hij/zij alles perfect voor elkaar heeft? Wees dan niet bang om te vragen hoe hij/zij aan deze baan of stageplek is gekomen en wat belangrijke stappen zijn. Misschien valt er nog wel iets voor jou te vinden. Try!

3. Facebook
Via Facebook kun je veel mensen tegelijkertijd benaderen. Dit is natuurlijk een handige tool om in te zetten! Post een bericht waarin je aangeeft waar jij naar op zoek bent en vraag om een privé-bericht als iemand iets voor je weet. Op deze manier houd je het ook nog privé en persoonlijk. Wie weet wat voor leuks er op je pad komt…

4. Zoveel mogelijk mensen op de hoogte brengen
Wees niet bang om open te zijn over jouw zoektocht naar een baan of stageplek. Het kan juist erg goed van pas komen als meerder mensen er vanaf weten. Misschien komen zij nog op ideeën waar je zelf nooit op was gekomen. Alles is te proberen!