4 manieren om klaar te zijn voor je nieuwe school

Ondertussen is het al weer 11 januari! En dat betekent dat ook februari er weer aan zit te komen. En voor sommigen is dat de maand dat je start op je nieuwe school of aan een (nieuwe) studie!
De zenuwen gieren door je lijf, vandaag is de allereerste dag op je nieuwe school. Ga je dit ooit overleven? YES! Met de onderstaande tips ga je dit zeker doen!

1. Ben en blijf jezelf!
Loop je normaal nooit op hakken? Doe dan geen hakken aan. Heb je een hekel aan voetbal? Koop dan geen voetbaljack met Messi op de achterkant. Je bent leuk genoeg, wanneer je jezelf bent!

2. Sta open voor nieuwe mensen.
Het kan best spannend zijn, al die onbekende gezichten, die interesse tonen en hopen een coole indruk achter te laten. Sta ervoor open, geef die klasgenoten een kans en leer ze kennen. Jullie gaan samen een geweldige schooltijd beleven met vallen en opstaan. En geloof me als ik zeg; samen is sterker dan een.

3. Wat is je nieuwe school toch enorm!
Het voelt een beetje als het gangenstelsel van Zweinstein uit Harry Potter. Gelukkig hangen er vaak overal bordjes met de lokalen die zich op die gang bevinden. Maak je geen zorgen voor je het weet voel je, je als een vis in het water en weet je alle plekken makkelijk te vinden.

4. Laat een goede indruk achter op je leraren.
Deze af en toe wat ‘’vreemde’’ snuiters zul je vaak tegenkomen dit jaar. Ze zullen je belonen, boos op je worden of teleurgesteld in je zijn. Houd in je achterhoofd dat ze je alleen maar willen helpen. Wees niet bang om ze om hulp te vragen wanneer je dit nodig hebt, daar zijn ze immers voor!

Bedenk als laatste dat er altijd weer een nieuwe morgen komt. Al is het een spannende dag, je kan dit!