4 (of meer…) manieren om je vakantie nuttig te besteden

De klok tikt, nog enkele minuten…kunnen we al beginnen met aftellen? Het is 5 voor, de laatste minuut gaat in; “5, 4, 3, 2,1…VAKANTIE!”
Geen wekker die om 7.00u af gaat, geen huiswerk, afspraken met je vrienden en later opblijven dan normaal. In jouw ogen is deze week oneindig. Kon het maar altijd vakantie zijn! Toch is er een tijd van komen en gaan, en om te voorkomen dat je straks op school met je mond vol tanden komt te staan zijn hier wat tips om je vakantie optimaal te benutten: 

V: Verwen jezelf, het is immers vakantie. Koop een nieuw computerspel, nieuwe kleren of doe eens een dagje helemaal niets zodat je uitgerust bent.
A: Agenda; zorg ervoor dat je naast alle leuke bezigheden, tijd inplant voor school.
K: Koppel jezelf aan een professional die het beroep uitoefent wat jij later wil gaan doen. Nu heb je er tijd voor, grijp die kans; pak je laptop en mailen maar!
A: Aanvalsplan bedenken; trek ten strijde! School gaat na de vakantie gewoon weer door met de volgende periode. Je hebt nu de tijd om na te denken hoe je deze periode gaat overleven en met goeie cijfers gaat afronden.
N: Nadenken over de toekomst is af en toe best angstaanjagend. Nu heb je er tijd voor. Zet de plussen en minnen van je opleiding eens naast elkaar wanneer je twijfelt. Wil je een bijbaan in de toekomst, dan is het nu de tijd om er naar op zoek te gaan!
T: Trek die sprint. Loop je achter met een bepaald vak? Dan is dít de tijd om een sprintje te trekken om weer “back in the game” te komen!
I: Initiatief nemen, bel die vriend of vriendin eens op die je al een tijd niet gesproken hebt. Ga naar een open dag of spreek af om naar een museum te gaan over een thema dat je interessant vindt.
E: En geniet, het is immers VAKANTIE!

Lees hier meer tips over andere onderwerpen.