4 tips om je bijbaan te behouden

Als jongere heb je vaak een bijbaantje. Op je bijbaantje heb je meestal contracten van een half jaar of een jaar. Vaak kijkt je baas dan naar hoe hij vindt dat jij functioneert als werknemer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw contract sowieso wordt verlengd? Met deze 4 tips weet je hoe je baas tevreden over je blijft en je dus je baan blijft houden!

Tip 1: Laat flexibiliteit zien!

Als je vaak werkt op de tijden die op je rooster staan is dit goed. Maar als je bijvoorbeeld invalt als er een zieke is of je neemt een shift over van iemand anders laat je aan je baas flexibiliteit zien. Je baas weet dat je betrouwbaar bent en dat jij je goed inzet voor het bedrijf. Zo iemand wil hij niet verliezen!

Tip 2: Wees een goede collega!

Als je het gezellig hebt in je team en je een goede band met elkaar hebt is dit positief voor de sfeer op de werkvloer. Iets wat je baas heel belangrijk vindt! Let hierbij natuurlijk op dat het wel niet te gezellig is maar nog wel professioneel blijft. Bazen kijken vaak ook hoe sociaal ze jou vinden en wat voor band je met hem of haar zelf hebt.

Tip 3: Initiatief tonen!

Doe soms eens iets extra’s voor je baas. Als je bijvoorbeeld een vakkenvuller bent, spiegel dan ook de schappen mooi recht. Hierdoor laat je toch weten dat je je werk belangrijk vindt en dat je graag initiatief toont in je werkzaamheden!

Tip 4: Laat weten dat je graag wilt blijven werken!

Laat vooral weten dat je het erg naar je zin hebt op je werk en dat je liever niet weg wilt. Je kan dit best doen als je bijna hoort of je contract wordt verlengd of niet. Je baas kan soms niet peilen of je hier wilt blijven werken. Door dit te zeggen kan hij misschien het voordeel van de twijfel geven, als hij nog niet zo goed weet wat hij met je contract doet. Je hoeft niet zo zeer te slijmen, maar laten weten dat je het een fijne werkplek vindt is belangrijk!