4 tips om je examenperiode goed van start te laten gaan!

Spannend! De examens staan voor de deur. De beslissende factor of je volgend jaar naar het mbo kan! Hoe ga je goed deze periode in en hoe organiseer je deze periode? Hiervoor hebben wij 4 tips om je examenperiode goed van start te laten gaan!

Tip 1: Leren, leren en leren…

Het beste advies is echt: leer goed voor je examens. Maak samenvattingen, laat iemand je overhoren en begrijp de opdrachten die je krijgt. Door het maken van oefenexamens kan je pijlen hoe je ervoor staat. Op de site www.examenblad.nl kun je van alle jaartallen alle examens oefenen. Ga door totdat je er goed voor staat.

Tip 2: Maak planningen

Vaak leer je voor het examen uit 2 boeken van jaar 3 en jaar 4. Check dus goed welke hoofdstukken je moet leren en maak hiervoor een planning wanneer je welk gedeelte gaat leren. Bedenk goed hoelang je op een dag gefocust kan werken en doe liever iets vaker een kortere periode in 4 blokken van 1 uur bijvoorbeeld dan direct 5 uren achter elkaar. Zo houd je jezelf scherp en neem je meer op.

Tip 3: Chill & Relax

Blijf ontspannen en neem ook tijd voor jezelf. Je hoeft niet elke dag per se te leren en jezelf te isoleren van je vrienden. Neem in je planningen ook tijd op dat je even rust hebt en dat je iets leuks kan doen. Doe dit ook tijdens je examenperiode, die weken vragen namelijk best veel energie.

Tip 4: Don’t give up!

Gaat je eerste examen niet zo lekker en weet je niet zeker of je het gaat halen? Geef de moed niet op! Je examen kan beter zijn gegaan dan je dacht en het is zonde om daarna minder je best te doen voor de examens die nog komen gaan. Doe echt je best want je examens zijn zo bepalend voor het volgende jaar!