4 tips voor een leuke zomerbaan

De zomervakantie is (bijna) aangebroken! Heb je nog niets te doen en zou je graag wat extra centen willen verdienen? Dan is dit de periode om op zoek te gaan naar een baantje! Maar waar kun je in de vakantieperiode nou het makkelijkst werk vinden? 

 

 

1. Horeca
Binnen de horeca is er in de zomer natuurlijk genoeg te doen! Denk eens aan alle festivals, drukbezochte stranden en terrasjes en het – tot in de late avonduurtjes – uit eten gaan. Bij restaurants en barretjes worden vaak mensen gezocht voor de bediening of achter de bar (18+!).
Tip: Wil je graag op festivals werken, maar is werken achter de bar voor jou geen optie? Kijk dan eens naar promotiewerk. Er worden vaak mensen gevraagd om voor bepaalde producten reclame te maken op festivals.

2. Hotels of campings
Met al die vakantiegangers zijn er natuurlijk ook altijd mensen aanwezig om het werk te doen op de camping of in het hotel. Denk aan schoonmakers, supermarktmedewerkers of receptionisten. Naast facilitaire werkzaamheden kun je ook aan de slag als animatiewerker: het gehele dagprogramma organiseren en de gasten vermaken! Hard werken, maar stiekem kun je wel een beetje meegenieten van het vakantiegevoel!

3. Groen
Ook met groene vingers kun je tijdens de zomermaanden goed terecht! Veel jongeren kiezen ervoor om bijvoorbeeld bij een boomkwekerij of kas te werken: groente of fruit plukken, plantjes verstekken of werkzaamheden in de tuin verrichten. De meeste agrarische bedrijven vind je net buiten jouw stad of dorp. Voor dit werk moet je vaak errúg vroeg opstaan, maar werk je wel gezellig samen met leeftijdsgenoten.

4. Flexpool
 of invalwerk
Zit er voor jou niks tussen? Ook in minder seizoensgebonden sectoren is in de vakantie veel werk te vinden. Veel vaste medewerkers zijn deze periode namelijk op vakantie, waardoor er veel werk blijft liggen. Perfect dus om je als invalkracht aan te melden of in te schrijven bij een flexpool! Je kunt dan zelf aangeven welke dagen je beschikbaar bent. Een flexibele agenda is hiervoor wel nodig, want vaak kun je ook op het laatste moment nog opgeroepen worden. Scoren maar!