4 websites voor studiekiezers

Wow! Wat is er online veel te vinden als het gaat om opleidingen. Dikke kans dat je na een tijdje door de bomen het bos niet meer ziet. Young Ambition ging speciaal voor jou op onderzoek uit in de website-jungle en zocht de vier handigste websites voor studiekiezers uit.

 

 

www.beroepeninbeeld.nl
Op beroepeninbeeld.nl kan je eindeloos filmpjes kijken van allerlei verschillende beroepen. Hartstikke handig als je geen lange teksten wilt lezen en toch een beeld wilt krijgen van een beroep.

www.mbostad.nl
Een digitale stad, speciaal voor mbo’ers! Hier kan je alle opleidingen terug vinden, verdeeld over verschillende gebouwen in de ‘stad’. Aanrader voor als je wilt weten wat er allemaal is op het mbo!

www.roadies.be
De Vlaamse Hanne en Brecht probeerden in een jaar tijd 40 verschillende beroepen uit en hielden hierover een blog bij. Van stewardess tot tuinarchitect, van procesoperator tot kapper. Sprekende verhalen en filmpjes die je meenemen in de meest uiteenlopende beroepen.

www.studieperspectief.nl
Op deze website vind je per opleiding de kansen die je hebt om een baan te vinden. De beste mbo-opleiding om te kiezen? Werktuigkundige visserschepen of medisch pedicure. Maar, gelukkig zijn er ook genoeg andere opleiding waarmee je ook dikke kans hebt op een passende baan! 😉

Lees hier meer tips over andere onderwerpen.