4 websites waar je beroepen kunt vinden

Je weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Maar welke beroepen passen hierbij? Welke beroepen zijn er eigenlijk allemaal? Je kent er een paar uit je omgeving maar er zijn toch veel meer? Via onderstaande websites kun je heel veel verschillende beroepen vinden zodat je zeker weet dat je geen beroepen vergeten bent bij je zoektocht. 

1. www.mbostad.nl
Een leuke interactieve website waarop ze een hele stad hebben nagebouwd. Klik op het bedrijf dat je leuk lijkt en kijk welke mensen er allemaal aan het werk zijn. Via deze website kom je terecht op de volgende website ‘Beroepen in beeld’.

2. beroepeninbeeld.nl
Hierop vind je alleen mbo-beroepen. Het handige van deze website is dat er filmpjes bij elk beroep staan, ze vertellen welke opleidingen erbij passen en je ziet direct hoeveel kans op werk en stage je in je regio hebt!

3. www.nationaleberoepengids.nl
Een website met wel 2479 beroepen! Je kunt beroepen zoeken op basis van verschillende kenmerken. Als je weet wat jouw talenten zijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om banen te zoeken die hierop aansluiten. Of klik op op ‘sectoren’ om per sectorgroep te zoeken. Op deze manier heb je de beroepen in overzichtelijke groepen ingedeeld.
Let op: alle niveaus staan door elkaar dus bekijk even per beroep welk niveau het is en of dit bij je past.

4. www.werk.nl
Nog meer beroepen! Weet je al ongeveer wat je terug zou willen vinden in je beroep? Zoek dan onder het kopje ‘iets met …’.
Bij het kiezen van een niveau, kies ‘basis’ voor mbo niveau 1 of 2 en ‘middel’ voor mbo niveau 3 of 4. De beroepen zijn netjes gesorteerd met alle benodigde informatie erbij. Ze geven je direct een uitgebreide omschrijving, vertellen waar je goed in moet zijn en welke opleidingen erbij passen.