7 lockdown-proof tips voor de kerstvakantie

Jeeej, eindelijk kerstvakantie! Na een bewogen jaar met zelfs nog een strenge lockdown in december zijn we er allemaal écht aan toe. In het jaar 2020 maakten we allerlei bizarre dingen mee: de scholen gingen dicht, je volgde online les vanuit je slaapkamer, weinig leuke uitstapjes en activiteiten in het vooruitzicht en je vrienden zag je ineens alleen via Facetime. En nu twee weken kerstvakantie, terwijl de winkels dichtzijn en je opnieuw sociaal contact moet beperken. Misschien vraag je je wanhopig af: wat kan ik nog wél doen?

Geen zorgen! Bij Young Ambition hebben een aantal leuke tips voor je bij elkaar verzameld. Het zijn lockdown-proof activiteiten die je even uit de ‘corona sleur’ halen! Doe eens iets geks, iets nieuws… of doe juist even helemaal niets, als je daar zin in hebt. Benieuwd naar onze tips? Pak een kop warme chocolademelk met slagroom erbij en lees snel verder!

🎄 Wat te doen in de kerstvakantie? Hier zijn 7 tips!

  1. Schrijf kerstkaarten en breng ze langs op de fiets. Kerstkaartjes schrijven is sinds dit jaar weer helemaal happening! Niet zo gek ook, juist in deze tijd wil je mensen laten weten dat je aan ze denkt. Schrijf je familie en vrienden daarom een persoonlijk kerstkaartje. Wonen ze dichtbij? Breng je kerstkaarten dan persoonlijk langs op de fiets! Heb je ook gelijk een frisse neus gehaald.
  2. Oefen je gerechten voor het kerstdiner. Of je het kerstdiner nou alleen met je gezin of 1, 2 of 3 extra gasten aan tafel viert… het is een mooie gelegenheid om je kookkunsten te verbeteren. In de dagen voor Kerst kun je het voorgerecht of nagerecht alvast een keer oefenen, zodat je ze met de feestdagen in een handomdraai op tafel zet. Scheelt weer wat stress, toch?
  3. Houd een grote winterschoonmaak in je kamer. De kans is groot dat jij het afgelopen jaar veel tijd in je slaapkamer hebt gespendeerd. Ruim de boel daarom eens een keer flink op! Het is niet moeilijk: pak een vuilniszak en verzamel alle rotzooi die je kan vinden. Sorteer rondslingerende spullen en kleding die je niet meer gebruikt om op een later moment naar de kringloop te brengen. Haal een stofzuiger door je kamer en een nat doekje over de meubels. Het klusje in misschien niet leuk, maar eerlijk is eerlijk: je gaat blij zijn met het eindresultaat.
  4. Organiseer een online kledingruil met vrienden. Heb je kledingstukken in je kast liggen die je niet meer draagt? Je kunt ze verkopen of er allerlei creatieve dingen mee doen, maar je kunt ook een kledingruil organiseren met je vrienden! Verzamel allemaal items en accessoires die je niet meer draagt en plan samen een Zoom-call in om de veiling te starten. Eenmaal, andermaal?!
  5. Ga een stukje wandelen met een podcast op. Zin om even naar een leuk gesprek te luisteren of wat nieuws te leren? Heb je even niets te doen of kom je nauwelijks van de bank? Zoek dan een leuke podcast via Spotify of YouTube, doe je oordopjes in en ga de deur uit. Buiten wandelen geeft je frisse energie en door naar podcasts te luisteren, ontdek je weer nieuwe verhalen. Dit werkt gegarandeerd super fijn als je eens wat anders wilt aanhoren dan alleen het nieuws over corona en je social media tijdlijn. 
  6. Herontdek oude games en spelletjes. In de kerstvakantie hoef je niets, mag je uitslapen en de hele dag kerstfilms bingewatchen. Het is oké als je nergens zin in hebt. Verveel je je toch, maar doe je het liefst even niks actiefs? Kijk eens of je nog oude games hebt liggen om te spelen, zoals een oude Nintendo, Rollercoaster Tycoon, de Sims of check websites als spele.nl. Super leuk om spelletjes te herontdekken die je vroeger waarschijnlijk uren speelde!
  7. Maak een lijstje met doelen voor het nieuwe jaar. Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om terug te blikken op wat je in het afgelopen jaar allemaal hebt bereikt. Maar nóg leuker is om nieuwe doelen te stellen voor 2021! Denk eens na: wat wil je in het nieuwe jaar allemaal beleven? Wat wil je bereiken? Maak hier een mooi lijstje van en hang het op in je kamer. Nog een tip: bespreek je doelen voor het nieuwe jaar met je coach. Hij of zij kan je helpen om het lijstje te realiseren!

Dit waren onze tips voor de kerstvakantie! Maar wist je dat er vanuit gemeenten ook allerlei toffe initiatieven ontstaan, speciaal voor jongeren in de kerstvakantie? Misschien zijn er in jouw gemeente wel leuke activiteiten te doen, zoals klimmen, outdoor sport- en speldagen, samen online gamen of een nieuwjaarsbingo. Zoek eens op Google of jouw gemeente iets organiseert en check of je hier aan mee kunt doen!

Young Ambition wenst iedereen fijne feestdagen en een geweldig en gezond 2021!