Afsluiting van het stagejaar 2020-2021

Een schooljaar vliegt altijd voorbij! Zo blijkt maar weer als wij aan het einde van het schooljaar afscheid moeten nemen van onze leuke stagiaires. Dit jaar sloten we een geweldige stageperiode af op de plek waar we het jaar ook zijn begonnen: gezellig met z’n allen in het park!

Het was weer een jaar vol uitdagingen, grappen, leermomenten, mooie momenten en vriendschappen. Maandenlang hebben onze stagiaires Amel, Darin, Fenne, Mara en Sharon meegedraaid met de verschillende werkzaamheden binnen Young Ambition. Van een toffe training op het mbo, tot een geslaagde Talent Factory op een middelbare school, en van 1-op-1 coachingsgesprek met een jongere tot een dag vol afspraken waar je als jongerencoach van plek naar plek sjeest. De stagiaires hebben het allemaal meegemaakt en hebben onwijs genoten! Met deze toppers in het team is geen dag op de werkvloer saai geweest. En het allerleukste? Zij leren niet alleen van ons, wij hebben vooral ook heel veel van hen geleerd!

Presentaties, pizza en spelletjes

 

Ieder jaar mogen de stagiaires hun afscheid zelf inrichten. Dit keer bestond het afscheid uit een middag vol spelletjes, een picknick met pizza en natuurlijk een moment om terug te blikken op het stagejaar. Zo maakte Mara een prachtig gedicht over de leermomenten in haar stage en presenteerde Fenne haar herinneringen aan de hand van een Sims 4 housetour. Altijd super tof om van iedere stagiaire te horen hoe het unieke leerproces eruit heeft gezien.

Tussen de presentaties door was het tijd voor spelletjes. We speelden een fanatiek potje trefbal en grabbelden briefjes uit een pannetje die we vervolgens moesten uitleggen en uitbeelden. Wat we die middag hebben geleerd? Ons team zit vol met fanatiekelingen die allemaal heel graag willen winnen, haha!

 

Stagiaires zelf aan het woord

Nu zit het stagejaar er echt op en nemen we afscheid van vijf fantastische stagiaires. Als stagiaire bij Young Ambition krijg je een hoop verantwoordelijkheid, maar ook alle ruimte om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Zo zie je aan het einde van het schooljaar ineens dat je veel meer kan dan je van te voren dacht! Ben je benieuwd hoe de stagiaires het stagejaar persoonlijk hebben ervaren? Darin, Mara en Fenne vertellen erover…


Darin

“Young Ambition vond ik super leuke organisatie, ik heb veel dingen geleerd en was blij met het team. Iedereen was behulpzaam en vriendelijk. Ik kreeg vrijheid om dingen te doen en leerdoelen te stellen. Daarnaast is er leuke sfeer binnen het team en was ik ook blij met mijn jongeren. 

Als stagiaire ben ik erg gegroeid, ik heb geleerd hoe ik jongeren kan helpen met hun hulpvragen en goede gesprekken kan uitvoeren. Ik vond in het begin een telefoongesprek lastig, maar daar heb ik me in ontwikkeld, want voor sommige jongeren moest ik met een paar organisaties bellen. Ik ben ook me gaan ontwikkelen op gebieden als samenwerken en zelfstandigheid.”

Mara

“Mijn stagejaar was een enorm leerzaam jaar. Young Ambition biedt verschillende soorten trajecten waardoor je de ruimte krijgt om de ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen en wat bij jou past. Daarnaast bestaat het team uit hele behulpzame en lieve mensen waardoor je je meteen thuis voelt. Door corona ben ik dit jaar ook expert geworden in online gesprekken, dus ik ben na dit jaar van alle markten thuis!”

 


Fenne

“Mijn stage bij YA heb ik als mega leerzaam ervaren. Een plek waar ik kon groeien in mijn professioneel handelen en kon leren van mijn collega’s. Het leukste vond ik het steeds weer opnieuw ontdekken van iets wat ik ook interessant vond. Ik heb geleerd welke jongeren binnen het jongerenwerk het beste bij mij passen. Twijfel je over solliciteren bij YA? Gewoon doen. Voor alle studenten is het zo’n leerzame plek, waar je echt veel meer mag en kan doen dan kopiëren en koffie halen. Je krijgt verantwoordelijkheid en wordt gezien als medewerker. YA bedankt en tot snel!”

Lieve stagiaires, bedankt!

Wij willen de stagiaires van het schooljaar 2020-2021 bedanken voor al het mooie werk bij YA! In september 2021 gaan we weer van start met een nieuw schooljaar en een nieuwe club toffe stagiaires. Wil je ook graag stage lopen bij Young Ambition? Voor aankomend schooljaar hebben we helaas geen plek meer, maar wil je toch graag solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie naar sanne@youngambition.nl, dan kom je op de reservelijst.