Aftrap van het Talent Factory-seizoen!

Vandaag vond de eerste Talent Factory van dit seizoen plaats op het Anna van Rijn college in Nieuwegein. Daarmee is het seizoen van start gegaan!

Vlak voor het begin stonden er bijna 100 leerlingen te wachten om opgevangen te worden door 6 professionals. Het was volle bak! De leerlingen spraken en deden activiteiten met onder andere professionals uit de bouw, het groen, justitie (een politieagent en twee rechtenstudenten) en de zorg.

Alle professionals hadden uiteenlopende activiteiten voorbereid voor de leerlingen.

Zo mochten de leerlingen bij de politieagent de wapenstok vasthouden en met het rode sein licht gebaren. De leerlingen waren hierover erg enthousiast!

De professional uit het groen had een aantal folders en foto’s mee genomen zodat de leerlingen een beeld konden krijgen van zijn werk. Ook de professional uit de bouw had spullen meegenomen zoals oude stenen, dakpannen en spijkers. De leerlingen waren hier niet allemaal mee bekend, en vonden het leuk om de voorwerpen te bekijken.

De rechtenstudenten hadden een quiz voorbereid die erg aansloeg bij de leerlingen. Ook wilden ze graag in contact blijven, om meer te weten te komen over hoe ze konden doorleren op het juridische gebied!

Bij de zorg professional werden casussen behandeld, waarbij leerlingen een beeld kregen van het soort problemen waarmee men te maken krijgt in dat werkveld. Zo werd er bijvoorbeeld aan de leerlingen gevraagd wat zij zouden doen als er een ruzie tussen twee cliënten uitbreekt; hier hebben ze goed over nagedacht.

Leerling: ‘Ik vond het bij de politieagent het leukst, omdat ik daarbij de wapenstok vast mocht houden.’

Anna van Rijn –zowel docenten als leerlingen- bedankt en graag tot de volgende keer!