Artikel match-event

Utrecht is nog vol van het evenement van afgelopen maandag. Veel jongeren hebben contact gelegd met werkgevers. Zelfs de kranten schrijven hierover! In het AD staat: ‘Bijeenkomsten zoals die in Overvecht zullen daarom vaker georganiseerd worden. ,,Een unieke kans om met werkgevers in contact te komen en een goede indruk achter te laten. Dat is voor veel jongeren een mooie opstap naar hun eerste baan.”

Toch lijkt het stuk van het AD een kritische ondertoon te hebben. Volgens onze coach Sanne omschrijft dit precies hoe het evenement verliep. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat het zo druk was, dat jongeren bijna geen kans kregen om met de minister in gesprek te gaan. Minister Asscher stond omringd door fotografen. Dit is natuurlijk ook hoe het in werkelijkheid is voor jongeren om werk te zoeken: je moet echt gemotiveerd zijn en doorpakken om je doel te bereiken.

Wij zijn in ieder geval enorm blij dat we de jongeren in contact hebben kunnen brengen met hun mogelijke werkgever. We hopen in de toekomst vaker met Lucia Rijker zo’n workshop te geven en zoveel jongeren te bereiken!

Knipsel