BEVEILIGER

“Veilig, vriendelijk en vertrouwd.”

Naam: Chiel
Leeftijd: 39
Beroep: eigenaar beveiligingsbedrijf

Hoe ziet je werkdag eruit?
Normaal gesproken werk ik van 09:00 tot 18:00 uur op kantoor. Hier verzorg ik samen met een collega de dagelijkse planning en aansturing van de medewerkers. Regelmatig werk ik ook op onze projecten als evenementenbeveiliger of horecaportier. Hier bestaan onze werkzaamheden onder andere uit het verwelkomen van bezoekers, het controleren van ID bewijzen, het fouilleren en controleren van tassen, het toezichthouden en het eventueel verwijderen van lastige bezoekers. Dit is heel afwisselend en leuk werk.

Waar moet je goed in zijn?
Je moet goed met mensen kunnen omgaan, rust uitstralen en zelfverzekerd overkomen. Ook moet je er geen probleem mee hebben om op wisselende tijdstippen te werken.

Wat vind je leuk aan dit werk?
Ik vind het erg leuk om met mensen te werken en elke keer op een andere locatie. Wij mogen werken zodat de bezoekers een leuke en veilige avond hebben.

Hoe ben jij dit geworden?
Ik ben op mijn 18e begonnen als horecaportier en later heb ik steeds meer diploma’s gehaald en opleidingen gevolgd en ben ik dit werk fulltime gaan doen.

Heb je een tip voor onze jongeren?
Belangrijk is dat je rekening houdt met je toekomst. In de beveiliging is veel werk waarin altijd enthousiaste medewerkers gezocht worden.

Welke MBO-opleiding kan je volgen om dit te worden?

Niveau 1: 
– Medewerker toezicht en veiligheid

Niveau 2: 
– Beveiliger

Niveau 3: 
– Coördinator beveiliging
– Handhaver toezicht en veiligheid
– Particuliere beveiliging

De 10 talenten voor dit beroep:
– Communicatief
– Zelfverzekerd
– Flexibel
– Zelfstandig
– Concentreren
– Leiden
– Ordelijk
– Atletisch
– Rustig
– Beheerst