Bootcamp trainer

“Waar passie en talent samen komen ben je in je element.”

Naam: Erik
Leeftijd: 30
Beroep: Bootcamptrainer

Hoe ziet je werkdag eruit?
Ik begin de dag door vroeg op te staan, stevig te ontbijten en een aantal yoga oefeningen te doen. Dan ga ik naar kantoor. Dit is een open werkomgeving voor ondernemers. Daar onderhoud ik contact met leden, houd ik mijn website up-to-date, ontmoet ik andere ondernemers en trainers, volg ik workshops en zorg ik dat ik scherp blijf.

Omdat ik mijn eigen bedrijf heb waarbij ik zelf fit moet blijven, sport ik regelmatig. Dit doe ik in de middag. Soms alleen, soms met klanten in de vorm van personal training. De avond staat in het teken van training geven. Zorgen dat de deelnemers van de les een volledige work-out krijgen.

Welke vaardigheden en talenten heb je nodig?
Ik ben een motivator. Het is mijn passie om anderen te leren waar ik hen in ben voor gegaan. Dit kan betekenen dat ik anderen stimuleer met fit en sterk te worden. Maar ook door kennis te delen die ik op doe bij het ondernemersplein.

Wat vind je het leukste aan dit beroep?
De afwisseling vind ik het leukst. Én dat ik mijn deelnemers fitter en sterker zie worden. Ik heb veel persoonlijk contact. Dus de omgang met mensen moet je wel liggen.

Hoe kun je dit worden?
Ik heb eerst op het CIOS gezeten. Dit is MBO niveau 4. Daar heb ik geleerd om les te geven en trainingen maken. Tijdens het CIOS moet je keuzevakken volgen. Bootcamp trainer is een van die keuzevakken. Dus dan kun je al aan de slag!

Tip van Erik:
Bedenk je studiekeuzes niet helemaal zelf. Maar vraag ook goede vrienden, je lievelingsdocent of familie welke talenten zij in jou zien.

Welke MBO-opleiding kan je doen om dit te worden? 

Niveau 3: 
– Sport- en bewegingsleider

Niveau 4: 
– Coördinator sport- en bewegingsagogie
– Coördinator buurt, onderwijs en sport
– Coördinator sport, bewegen en gezondheid
– Coördinator sportinstructie, training en coaching

De 10 talenten voor dit beroep: 
– Sporten
– Communiceren
– Leiden
– Raad geven
– In gang zetten
– Vrolijk/enthousiast
– Overtuigen
– Verzorgen en behandelen
– Zelfstandig werken
– Meevoelen/meeleven