Terugblik op de YA-vrijdagmiddagborrel: borrelnootjes en babbelen

Hoe sluit je een werkweek af? Met een borrel.  Hoe sluit je een Zininwerkweek af? Met een netwerkborrel. Na workshops, coaching, netwerken en snelcursussen was het vrijdag 22 november tijd voor bijkletsen in de werfkelder van S.S.R – N.U.

Dit betekent vooral even op adem komen voor de medewerkers van DeBroekriem, Young Ambition, NLWORKXX en Try Before You Get The Job, de organisatoren van de Zininwerkweek.  Aanhang, vrienden en nieuwe connecties (het gaat tenslotte om netwerken) vullen verder de kelder.
“Er zijn geen speeches hoor, dit is het echt het einde van de week,” zegt Marieke van Young Ambition, “Relaxen, gezelligheid en nieuwe mensen leren kennen.”

Die zijn er genoeg. Na een voorzichtig begin loopt de kelder redelijk vol, worden er biertjes en visitekaartjes uitgedeeld en stijgt het volume. Natuurlijk gaat het over carrière, werk zoeken en de crisis, maar het blijft positief. Met de aanwezige organisaties kan het ook bijna niet anders. De borrelaars willen bijdragen aan de samenleving, willen werken voor een toekomst die zij vorm moeten geven. Met een negatieve instelling kom je nergens.

Naar het einde van de borrel toe moet er toch nog héél even een woordje gedaan worden. Resultaten en goed nieuws. De afgelopen week zijn 188 jongeren empowered, gecoacht en gemotiveerd. Vijf daarvan zijn gematcht met een bedrijf voor een werkervaringsplaats of functie. Na een tiental foto’s (een boodschap is altijd aantrekkelijker met beeld), mag iedereen weer terug naar bier en babbel. Er is goed gezelschap met wilde ideeën. Geen slechte start van het weekend.

Geschreven door Vanessa Ferdinandus