Collega aan het woord… Annemarijn

Vandaag interviewen we onze collega Annemarijn! Annemarijn is nu ruim een jaar aan het werk bij Young Ambition en kwam als enorm enthousiast en gedreven collega binnen en zet zich nog elke dag even hard in voor onze jongeren!

Vertel eens wat over jezelf

Vanaf groep 8 wist ik eigenlijk al wat ik wilde worden. De musicalschool zou het worden voor mij. Dit was nog steeds het geval na de middelbare school. Na een afwijzing, was ik vastbesloten om nog door te gaan. Uiteindelijk ging ik auditie doen bij het conservatorium in Amsterdam.

Met een harde afwijzing ‘Je zal nooit een zangeres worden’, was ik er klaar mee. Zelfvertrouwen op -20 en op die manier proberen te kijken naar wat dan.

Door veel met vrienden te praten en studiekeuzetesten te maken kwam ik uiteindelijk uit bij de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming. Een opleiding die achteraf gezien veel beter bij mij paste. Andere mensen helpen, een luisterend oor, maar vooral mensen op een positieve manier een steuntje in de rug kunnen bieden.

Na de studie heb ik nog een tijdje gewerkt bij de Albert Heijn als teamleidster en na de kinderopvang en het museum Beeld en Geluid kwam ik bij Young Ambition terecht.

Wat zijn je taken bij YA?

Bij Young Ambition ben ik coördinator van het schoolaanbod. Ik ga in gesprek met scholen en kijk waar de vraag van de school ligt. Is dit leerlingen laten ontdekken wat verschillende beroepen inhouden, of speeddaten met professionals of is het een workshop over gespreksvaardigheden? Noem het maar op! Bijna alles is mogelijk.

Daarnaast ben ik jongerencoach en begeleid ik jongeren met ontzettend veel plezier.

Wat maakt werken bij YA zo leuk?

Het magische aan werken bij Young Ambition is om te zien hoe je jongeren van punt A naar B kunt krijgen. Zo had ik een jongere die echt niet wist wat hij wilde, maar na drie gesprekken kwamen we erachter dat hij richting Sociaal Werk wilde. Naarmate we dichterbij dit eindresultaat kwamen, zag je hem steeds meer glunderen in de gesprekken.

Daarnaast vind ik het heel mooi om te zien hoe je een band opbouwt met de jongeren en ze heel blij zijn met de hulp die je ze kan bieden.

Wat zou je willen zeggen tegen jongeren?

Schaam je niet om hulp te zoeken bij iemand! Een studiekeuze maken is het moeilijkste wat er is, want waarom zou je op je 16e al moeten weten wat je later wil worden?! Niks staat vast, dus zie de opleiding die je kiest niet als voor altijd.

Je kan altijd doorgroeien en verder komen en wees niet bang om de verkeerde keuze te maken. Hiervan kan je alleen maar leren.