Collega aan het woord… Céline

 

Even voorstellen…

“Mijn roots liggen in Friesland, waar ik mijn vmbo en mbo heb gedaan. Na mijn vmbo-kader moest ik op mijn 15e al een studiekeuze maken, super lastig dus! Ik koos voor CIOS met de richting bewegingsagogiek (Sport voor mensen met een beperking). Na deze opleiding ben ik naar de dansacademie gegaan voor een dansopleiding. Dit vond ik echt helemaal top en ik heb daar erg veel toffe choreografieën geleerd maar toch was dit niet wat ik mijn verdere leven wilde gaan doen.

Na een tijdje zoeken ben ik begonnen aan de opleiding SPH (Speciaal Pedagogische Hulpverlener) op het hbo. Hier heb ik erg veel geleerd van verschillende stages waaronder ook mijn stage bij Young Ambition! Tijdens deze stage werkte ik mee aan veel leuke projecten en ontwikkelde ik verschillende trainingen en workshops. Na mijn stage is mij een baan aangeboden en ben ik hier (naast het laatste jaar van mijn studie) gebleven om te werken. Een super mooie unieke kans!”

Wat is het verschil tussen werknemer en stagiaire bij Young Ambition voor jou?

“Als stagiaire mag je leren en fouten maken. Daarnaast heb je voor opdrachten meer tijd om te proberen en uit te voeren. Tijdens mijn stage mocht ik veel verschillende dingen oppakken en vond ik het ook leuk om betrokken te zijn bij veel projecten. Als werknemer wil ik dat nog steeds wel maar heb ik hier wel minder tijd voor omdat ik er ook nog naast studeer en nu ook veel meer jongeren begeleid.”

Wat zijn je taken bij Young Ambition?

“Ik ben jongerencoach, geef vaak workshops en help bij het project TalentBuddy’s. Ik help ook de stagiaires met hun opdrachten omdat ik zelf goed weet wat zij zoal moeten doen. Ik zou in de toekomst wellicht ook wel een stagebegeleider willen worden.”

Wat maakt het werken bij Young Ambition zo leuk?

“De collega’s zijn super leuk! In het team zit weinig hiërarchie en je werkt goed samen. Met de jongeren aan hun toekomst en doelen werken vind ik ook interessant. Ik ga snel het gesprek met de jongeren aan en wil hun goed begeleiden naar hun toekomst. Een leuke ervaring die ik had toen ik nog stagiaire was, was dat ik vaker cadeaus kreeg van een jongere en niet zo goed wist of ik dit kon aannemen. Ik heb toen de chocolaatjes uitgedeeld op kantoor aan mijn collega’s, haha!”

Wat zou je tegen de jongeren willen zeggen die moeite hebben met het vinden van een baan?

“Doe iets wat je echt leuk vindt! Er komt vanzelf een moment van “Hey, dit past echt bij mij”. Probeer alles eruit te halen wat er in zit en kijk bij bedrijven of organisaties mee om dit te ontdekken.”