Collega aan het woord… Laura

Ze loopt al een aantal maanden bij Young Ambition rond, dus wellicht heb je haar al gesproken. Vandaag stelt onze collega Laura zich aan je voor! Een enthousiaste dame met veel passie voor het werken met jongeren! Als ze een jongere kan helpen dan gaat ze er 300% voor. Ze is al een echte allrounder met verantwoordelijkheden binnen verschillende projecten. In het team brengt ze sfeer en gezelligheid. Een echte topper!

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Laura en woon al ruim 17 jaar in Utrecht. In de zomer ga ik graag naar festivals zoals Oerol en Into the Great Wide Open. Daarnaast sport ik graag. Ik voetbal en in de zomer breng ik veel tijd door op de racefiets. Sinds april werk ik als jongerencoach en projectcoördinator bij Young Ambition. Daar ben ik niet zomaar terechtgekomen. Ik heb lang gezocht naar werk dat bij me past en waar ik energie van krijg. Het geeft me veel voldoening om nu jongeren te ondersteunen in deze zoektocht. 

Wat zijn je taken bij YA?

Ik coach jongeren en coördineer de projecten Peercoaching en de Future Challenge. Daarnaast plaats ik af en toe iets op de website en de socials. 

Wat maakt werken bij YA zo leuk?

Het contact met de jongeren. Iedere jongere heeft zijn eigen verhaal en bewandelt zijn eigen pad. Ik vind het heel leuk om daarin een stukje mee te lopen. Ik word er blij van als ik zie dat jongeren stappen maken en steeds meer in zichzelf gaan geloven. Ook naar de Future Challenge kijk ik erg uit. Ik geloof heilig in de combinatie van sporten en persoonlijke ontwikkeling. Sporten is niet alleen goed voor je lijf, het kan ook helpen om inzicht in jezelf te krijgen en jezelf te ontwikkelen.

Wat zou je willen zeggen tegen jongeren?

Vertrouw op jezelf! Als je jong bent, vliegen de goedbedoelde adviezen je om de horen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je zelf een keuze maakt, die voor jou klopt. Daarbij kun je de adviezen natuurlijk wel meenemen. Leer jezelf kennen en doe vooral iets omdat je het zelf graag wilt, en niet omdat (je denkt dat) anderen dat van je verwachten. Dan komt de rest vanzelf.