Collega aan het woord…Margreet

Met haar enthousiasme en duidelijke manier van communiceren weet ze ons allen te inspireren. Zo helpt Margreet niet alleen de jongeren in een traject maar ook onze stagiaires en collega’s. Ze is onze allrounder waar we alles aan kunnen vragen. Tijd om haar aan jullie voor te stellen. Hier is Margreet!

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Margreet, 33 jaar en woon in Utrecht. Ik werk naast mijn baan bij Young Ambition ook als illustrator. Zo kan je mijn kaartenserie in verschillende winkels zien liggen en maak ik graag video’s over illustreren. Ik lees graag boeken en op zonnige dagen kan je mij op een supboard treffen. Sinds afgelopen november werk ik, met veel plezier, bij Young Ambition.

Wat zijn je taken bij YA?

We hebben mijn functie maar als ‘allrounder’ omschreven. Zo ben ik jongerencoach en help daarmee jongeren aan een passende opleiding of baan. Ik ben inzetbaar als trainer voor bijvoorbeeld The Talent Factory die wij op middelbare scholen organiseren. Daarnaast pak ik allerlei taken uit handen van het kernteam. Denk aan begeleiding voor de stagiaires, of het organiseren van themabijeenkomsten.

Wat maakt werken bij YA zo leuk?

Het is fantastisch leuk om iedereen zo in zijn kracht te zien staan. Wij zijn er echt om jongeren bewust te maken van hun talenten en vaardigheden. Dat straalt door in het hele bedrijf. Niet alleen de jongeren maar ook de stagiaires en het personeel wordt in hun kracht gezet. Of het nou is als coach, trainer of organisator, je ziet ze allemaal groeien.

Wat zou je willen zeggen tegen jongeren?

Het wordt steeds leuker! Veel jongeren zijn gewend dat ze in een klas zitten waar ze niet alle vakken leuk vinden, niet alle docenten en al helemaal niet al hun klasgenoten. Zij verwachten dat het er in de toekomst net zo uitziet. Mijn ervaring is dat je steeds meer mensen tegenkomt waar je het leuk mee hebt. Die je inspireren, motiveren en waarmee je samen echt iets mee wilt opbouwen. Dat merk je al in je studie maar zeker als je een baan vindt die echt bij je past.