Collega aan het woord…Marieke

Marieke is een van de eigenaren van Young Ambition. Vandaag is zij aan het woord en vertelt zij wat over zichzelf, Young Ambition en over de toekomst!

Vertel eens wat over jezelf!

In Zwolle ben ik begonnen met het vwo en ben toen naar het vmbo-tl gegaan. Hier heb ik mijn examen gedaan. Samen met een vriendin ging ik naar de opleiding pedagogisch werker en ben vanaf daar doorgestroomd naar de opleiding marketing & communicatie. Hele andere vakken maar wel erg leuk, ook uitdagend! Na die opleiding ben ik naar het hbo gegaan in Utrecht. Hier heb ik de opleiding Human Resource Management gedaan. Ik heb toen 3 jaar gewerkt in loondienst en ondertussen met Maaike Young Ambition gestart. Ik werk graag voor mijzelf in een eigen onderneming. Ik hou erg van de vrijheid! Uiteindelijk heb ik met al deze opleidingen toch een mooie reeks ervaringen opgedaan welke goed van pas komen bij Young Ambition.

Wat zijn je taken bij YA?

Ik coach zelf jongeren, ik begeleid medewerkers, doe projectleiding, stagebegeleiding, administratie, netwerken, gesprekken met de gemeente en personeelszaken. Heel veel verschillende dingen eigenlijk. Ik hou erg van de afwisseling!

Wat maakt werken bij YA zo leuk?

De jongeren zijn ontzettend leuk om mee te werken. Het team binnen YA is super leuk en er is een goede sfeer. Ik kan er erg van genieten als ik mensen zie groeien binnen de organisatie. Je kan hier erg creatief, positief en zelfs zakelijk werken.

Maaike zei eigenlijk precies hetzelfde!

We werken al zo lang samen, je visie lijkt dan ook wel op elkaar. Toen wij net begonnen met het opstarten van Young Ambition kwamen onze beide ouders op bezoek om te kijken hoe het kantoor eruitziet. Ze vertelden toen dat wij op dezelfde manier praten, super grappig!

Wat is je leukste ervaring met een jongere van YA?

Ik word er blij van als een traject slaagt. Dat is voor mij als je een band opbouwt met een jongere en als je stappen zet. Ik had een tijdje geleden een traject met een meisje die ik toen naar een opleiding heb begeleid. Ik kwam haar laatst tegen en ze vertelde mij dat ze nog steeds vol enthousiasme naar de opleiding toe gaat. Daar word ik dan wel echt blij van!

Wat zou je willen zeggen tegen jongeren?

Je mag fouten maken, het is niet erg om niet precies te weten wat je wilt. Kijk goed wat bij je past en vraag het anders aan mensen om je heen: je vrienden, familie, sportcoach of andere mensen om je heen.

Waar gaat Young Ambition na de zomervakantie mee aan de slag?

We hopen jongeren nog steeds individueel te begeleiden, ik heb daar zeker vertrouwen in. De Talent Factory (events op scholen) groeit nog steeds door en ik hoop daar nog een stap in te maken. Vmbo-scholen die daar interesse in hebben, welkom =) ! …….

We hebben ook een nieuw project in ons hoofd wat nog niet helemaal is uitgewerkt. Hier kunnen jongeren challenges volgen en gaan ze naar een adres om beroepen te kunnen ervaren. Ze gaan dan kijken wat het werk precies inhoudt. Ook gaan we kijken om misschien de talentenkaartjes te verkopen zodat bijvoorbeeld scholen ze kunnen gebruiken als een methodiek. Veel nieuwe ideeën dus!