Collega aan het woord… Rients

Even voorstellen…

Sinds 1,5 jaar is Rients onderdeel van het team bij Young Ambition. Toen Young Ambition op zoek was naar een nieuwe jongerencoach bedacht Rients zich geen moment. Tijdens zijn opleidingen (mbo Cultuur&Theater en hbo Cultureel Maatschappelijke Vorming) is hij enthousiast geworden voor het werken met jongeren. Aangezien hij Maaike al goed kende wist hij wat het werk inhield en was hij snel op gesprek. Rients is een leuke vrolijke noot in het team en zelf ook nog steeds super enthousiast over het werk.

Wat doe je precies bij Young Ambition?

‘Ik ben begonnen als jongerencoach binnen ons project Design Your Future. Ik help de jongeren dan met het ontdekken van hun talenten en het vinden van een leuke opleiding of baan.

Na verloop van tijd hielp ik steeds meer mee bij het organiseren van de events en ben ik daar coördinator van geworden. Dit jaar organiseren we rond de 10 events en vele workshops op verschillende scholen in de hele regio Utrecht. Afgelopen week gaven we bijvoorbeeld workshops op De Passie (vmboschool) over solliciteren. Die week ervoor hadden we twee events op het Kalsbeek College in Woerden. Hiervoor zorg ik dat er leuke professionals zijn, de workshops goed lopen en de dag soepel verloopt. De professionals hadden op het Kalsbeek College precies de uitstraling en het enthousiasme wat wij zoeken op The Talent Factory. Ze deden het super goed. Ontzettend leuk om te zien!’

Wat is er zo leuk aan het werken bij Young Ambition?

‘Het werken bij Young Ambition, in een super leuk team, is elke dag een feestje. Ik heb erg veel vrijheid en ik krijg veel verantwoordelijkheid. Ik heb een fijne balans tussen het organiseren van events en de individuele begeleiding van jongeren.

Mijn jongeren bedanken mij soms. Als dit gebeurt vind ik dit super tof. Ik weet bijna zeker dat jongeren diep van binnen het werk wat wij doen erg waarderen. Ik heb ook grappige dingen mee gemaakt. Ik dacht laatst dat ik een gesprek had met een jongere en appte hem waar die was. De jongere gaf aan dat ik mij had vergist in de datum. De jongere reageerde: “Maar dat geeft niks hoor, dat je een fout hebt gemaakt”. Jongeren zijn daarom ook super leuk om mee te werken!’

Wat is je advies voor jongeren die een studiekeuze moeten maken?

‘Sommige jongeren weten niet goed wat voor opleiding of baan zij willen doen. Mijn advies? Blijf naar school gaan, oriënteer wat je wel en niet leuk lijkt, vraag veel rond en loop mee in verschillende werkvelden waarvoor je je interesseert.

Ik was laatst met een jongere die ik begeleid, Rafa, bij De Nieuwsbode van Zeist voor een interview. Zij waren benieuwd wat voor werk wij doen en vonden het leuk direct een jongere te spreken. Rafa zoekt een baan in de logistieke sector. Hij gaf aan het leuk te vinden om te worden geïnterviewd. Door mensen je verhaal te vertellen kan je ook nieuwe netwerken aanboren voor het vinden van werk. Ik was dan ook erg trots dat hij dit zo goed deed :)’