Collega aan het woord… Rosy

Vandaag interviewen we onze collega Rosy! Rosy is ooit begonnen als stagiaire bij ons en is nooit meer weg gegaan. Ze is een rots in de branding!

Vertel eens wat over jezelf

Vroeger wist ik echt niet goed wat ik wilde doen toen ik op de mavo zat. Ik heb zelf onderzoek gedaan naar wat ik wilde door dingen te proberen. Ik ben Sociaal Pedagogisch Medewerker gaan doen, helaas vond ik dit niet leuk. Daarom ben ik havo gaan doen. Helaas werd ik niet op de hbo-studie aangenomen die mij leuk leek. Ik heb toen de opleiding schoonheidsspecialist gedaan en heb zelf een jaar een eigen schoonheidssalon gehad. Vervolgens ben ik tandarts assistent geworden en ben hiervoor intern opgeleid binnen een praktijk. Daarna ben ik gestart met de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. Op dit moment studeer ik Sociologie op de universiteit en ik wil hierna nog de studie Global Criminology gaan doen! Heel wat verschillende dingen dus. Nu wil ik dit graag de rest van mijn leven willen doen maar we zullen zien 🙂 !

Wat zijn je taken bij YA?

Ik ben begonnen als stagiaire, toen was ik bezig met workshops en het helpen met de organisatie op te starten. Uiteindelijk ben ik zelf jongeren gaan begeleiden en verder gegaan als jongerencoach. Nu ben ik nog steeds jongerencoach en vind dit erg leuk om te doen! Ik zou niet meer taken willen want ik heb het erg druk met mijn studie en ik vind het fijn dat ik me op deze taak goed kan focussen.

Wat maakt werken bij YA zo leuk?

Als een jongere binnen komt die nog weinig vertrouwen heeft in de toekomst maar uiteindelijk weggaat met een goed toekomstplan en een leuke baan/opleiding! Het is ook nooit saai. Ieder persoon, ieder verhaal, iedere opleiding is anders. Het blijft uitdagend!

Wat is je leukste ervaring met een jongere van YA?

Ik had een jongere die bij ons in traject kwam, het lukte haar niet om aangenomen te worden en ik heb haar toen geholpen met de aanmeldingen. Het bleek dat ze zelf veel meer kon dan dat ze dacht. Afgelopen jaar heeft ze een niveau 2 opleiding gedaan en ze appte mij of ik haar weer wil gaan helpen met het zoeken van een niveau 3 opleiding. Het is fijn dat ik hierbij kan helpen.

Wat zou je willen zeggen tegen jongeren?

Zoek hulp bij ons of op school. Ga zo veel mogelijk naar open dagen, op internet kijken, probeer naar zoveel mogelijk informatie te kijken. Als je nog niet op zoek bent naar een baan maar een studie kijk alvast naar vacatures om te zien wat er allemaal is. Ga ook samen met iemand kijken op een school. Dan lukt het je vast wel om een leuke opleiding te vinden!