Collega aan het woord… Sanne

Vandaag stellen we onze collega Sanne verder aan je voor! Sanne werkt al een aantal jaren voor Young Ambition en heeft een echte teamspirit waarmee ze het team geweldig aanvult én aanstuurt!

Vertel eens wat over jezelf

Op de middelbare school heb ik havo gedaan en was zo’n leerling die echt niet wist wat ze wilde. Met de decaan voerde ik gesprekken om hier achter te komen en ging ook naar een studiekeuzecoach. Hier kwam gelukkig wel wat uit, namelijk de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening uit. Dit ben ik gaan doen en was een goede keuze! Naast mijn opleiding heb ik verschillende bijbanen gehad in dit werkveld waardoor ik veel praktijkervaring opdeed in bijvoorbeeld de jeugdzorg en crisisopvang en ben zo in een vaste baan gerold. Toen er meer bezuinigingen kwamen en de werkdruk hoger werd vond ik het werk zwaar worden. Op dat moment hoorde ik van een vriendin van een vacature van Young Ambition, waar ik ben aangenomen!

Wat zijn je taken bij YA?

Ik begon als jongerencoach maar ben al snel projectleider geworden over Design Your Future. Ik heb vanuit deze rol bijvoorbeeld gesprekken met de gemeente, doe de administratie en houd het overzicht over de trajecten en voortgang daarvan. Hiernaast ben ik ook stagebegeleider. Jongeren vind ik super leuk maar ik houd ook van variatie, bijvoorbeeld administratie. Voor de rest doe ik coaching over de coaches. Ik blijf nieuwe dingen leren, bijvoorbeeld het afnemen van sollicitaties.

Wat maakt werken bij YA zo leuk?

Heel veel dingen zijn leuk, ik vind bijvoorbeeld ons (kleine) team erg leuk. Ik kom uit grote organisaties waar je je baas nooit zag. Toen ik hier begon zat mijn baas gewoon een bureau verder. Ik heb veel vrijheid en ik ben erg betrokken bij de organisatie. Ik hou ook van de flexibiliteit en de positiviteit.

Wat is je leukste ervaring met een jongere van YA?

Een jongere zag bij een vacature de eis dat je flexibel moet zijn, hij vroeg toen mij of het erg is als hij niet de spagaat kan doen. Ik liep ook laatst met een meisje in de stad voor werk, ze dacht dat ze nooit werk zou kunnen vinden en binnen 2 uur hadden we al vier sollicitaties. Ik haal zelf ook veel energie uit de jongeren.

Wat zou je aan jongeren willen zeggen?

Kom naar Young Ambition! Kijk samen met iemand, je beste vriend, je broer, die jou kan ondersteunen en je complimenten geven. Zo kom je veel verder als je je studiekeuze samen met iemand maakt.