‘De expert aan zet’

Afgelopen jaar maakten maar liefst 5.000 jongeren de overstap van het vo naar het mbo in de regio Utrecht. Met zijn allen zetten we er ons voor in om de overstap zo soepel mogelijk te maken voor de jongeren.

Ieder jaar komen alle regionale partijen samen om een mooie start te maken aan het nieuwe seizoen van ‘De Overstap’. Gistermiddag was het weer zover, dit keer met het thema ‘De expert aan zet’. Als overstapcoaches waren we van deze middag weer van de partij.

Een middag waar decanen van vo-scholen, begeleiders van roc’s en de gemeente samenkomen om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en over thema’s na te denken waar we allen mee te maken hebben rondom de overstap. Centraal deze dag stond hoe we kunnen zorgen voor een betere doorstroom van het vo naar het mbo. We hebben het gehad over het doorstroom dossier, warme overdracht en de doorlopende LOB-lijn.

Voor de coaches van YA was het een feestje om alle decanen weer even te zien en bij te praten. Wij werken met veel van de aanwezige partijen intensief samen waardoor het extra leuk is om elkaar te ontmoeten op een andere plek en samen na te denken over mooie ideeën voor komend jaar.

We gingen naar huis met een flinke dosis verse inspiratie! En o ja, de overstap-taartjes smaakten heerlijk!