De stagiaires nemen afscheid

Na een heel schooljaar is het nu dan toch echt tijd dat ik mijn allerlaatste artikel voor Young Ambition schrijf. Het is een beetje een gek idee dat we straks, de stagiaires, niet meer elke week op kantoor zitten om jongeren te begeleiden of workshops geven op middelbare scholen. Voor ons stagiaires, Céline, Thomas, Esmee en ik (Lisa) zit de stageperiode vanaf september 2016 erop. Dit afscheid hebben we al op 9 juni gevierd met een geslaagde tapasavond: https://www.youngambition.nl/een-geslaagd-stageafscheid/ 

Benieuwd naar onze stageperiode? Lees dan hier onder wat wij er van vonden om bij Young Ambition stage te lopen:

thomas_naamesmee_naamlisa_naamceline_naam

 

 

 

 

 

 

Lisa

Leg de lat niet te hoog, anders ga je eraan onderdoor

– Wat was je leukste moment bij Young Ambition?

Al die keren dat een jongere was aangenomen op zijn/haar droomopleiding!

– Hoe is het om stage te lopen bij Young Ambition?

Door stage te lopen bij Young Ambition ben ik me erg gaan ontwikkelen op gebieden als samenwerken en zelfstandigheid. Young Ambition biedt de vrijheid om je eigen dag in te delen en je eigen leerdoelen op te stellen. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan The Talent Factory en heb ik zelfstandig mijn eigen Design Your Future trajecten mogen doen met jongeren. Ik ben er achter gekomen dat ik jongeren begeleiden een van de leukste dingen vind die je kan doen. Je mag een beetje mee helpen aan de toekomst van een jongere en het is leuk om ze zo te zien groeien.
Als stagiaire ben ik ook erg gegroeid! Je werkt nauw met elkaar samen maar er is veel ruimte voor je eigen inbreng en hier stagelopen vraagt wel wat zelfstandigheid. Ik heb projecten mogen organiseren, mensen moeten bellen maar ook is mijn netwerk uitgebreid. Je komt met allerlei instanties in aanraking wat het ook zo dynamisch maakt. Je levert echt maatwerk omdat iedere jongere weer wat anders nodig heeft of iets anders wil.

 

Céline

Links- of rechtsom, er is altijd een weg

– Wat was je leukste moment bij Young Ambition?

De eerste jongeren die een passende opleiding en werk hebben gevonden.

– Hoe is het om stage te lopen bij Young Ambition?

Fantastisch! Je kunt veel leren en hebt ruimte om nieuwe dingen te proberen.

 

Esmee

“Werken met de jongeren van Young Ambition is inspirerend en geeft mij ontzettend veel energie”

– Wat was je leukste moment bij Young Ambition? 

Pingpong met thomas in de pauze! Haha nee grapje. Het leukste vond ik toen ik het traject met Rick kon afsluiten. Dat was écht een super geslaagd project. We hebben het samen met zijn leerplichtambtenaar afgesloten en zij was ontzettend tevreden. Klein succesmomentje haha!
Ik vond het teamuitje waar ik bij was ook heel leuk. Lekker uit eten, maar daarna ook de stad in met iedereen. Daar kijk ik ook zeker op terug.

– Hoe is het om stage te lopen bij Young Ambition? 

Het is super leuk om stage te lopen bij Young Ambition. Ik heb heel veel geleerd en kreeg enorm veel vrijheid om mijn eigen ding te doen en aan mijn leerdoelen te werken.

 

Thomas

Hoe je een berg beklimt is belangrijker dan of je de top bereikt

– Wat was je leukste moment bij Young Ambition?

Een jongen die ik heb begeleid vroeg aan het eind van het intakegesprek of hij zijn kunfu technieken kon laten zien. Ik gunde hem natuurlijk een kans om zijn technieken te laten zien en vervolgens werd ik, in het bijzijn van twee collega’s, half gevloerd en verslagen door mijn jongere haha.

– Hoe is het om stage te lopen bij Young Ambition?

Young Ambition is een super toffe organisatie met een enthousiast jong team! Er is veel ruimte voor eigen inbreng en daarmee veel kansen voor je eigen ontwikkeling 🙂

img_9888b