Studie- en beroepskeuze: Design Your Future

Zou je graag weer een opleiding volgen of baan hebben maar weet je (nog) niet zo goed hoe je dit moet aanpakken of wat je precies wilt gaan doen? Ben je op zoek naar iemand die je hierbij kan helpen op een manier die helemaal bij jou past?

Binnen Design Your Future krijg je een persoonlijke coach waarmee je wekelijks afspreekt om te onderzoeken wat bij jou past! Samen ga je aan de slag met het bereiken van jouw doelen. Jullie voeren talentengesprekken en afhankelijk van jouw wens doorlopen jullie samen alle praktische stappen totdat je een leuke opleiding of baan hebt gevonden!

HOE GAAN WE DAT DOEN?
Dat hangt helemaal af van jouw wensen en situatie. Samen met de coach maak je een plan van aanpak. Daarin kijk je welke onderdelen goed bij jouw situatie passen.

Onderdelen:
– je onderzoekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en wat er bij jou past,
– je loopt mee in de praktijk om te onderzoeken of het beroep van je interesse ook echt is wat je ervan verwacht,
– je schrijft je in voor een opleiding en gaat daarmee starten óf we gaan samen aan de slag met het zoeken van een leuke baan.

NAZORG
Heb je die leuke baan gevonden maar vind je het moeilijk om deze ook vast te houden en je aan alle afspraken te houden? Je persoonlijke coach kan je helpen bij het behouden van je baan. Je coach komt af en toe op de werkvloer om te kijken hoe het gaat en bespreekt samen met jou en je werkgever hoe het gaat en hoe dingen nóg beter kunnen. Op een positieve manier ga je aan de slag zodat je uiteindelijk helemaal zelfstandig die baan weet te behouden!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Een traject duurt ongeveer 2 tot 9 maanden. Je hebt vaak één keer per week een contactmoment met de coach. Jongeren uit de regio Utrecht kunnen onder bepaalde voorwaarden gratis worden aangemeld. Neem contact op met Young Ambition voor de mogelijkheden.
Meld hier direct een jongere aan

“Mijn’ leerling aangemeld en hij werd direct opgepakt. Hij heeft binnen 1,5 week al 2 gesprekken gehad met zijn begeleider van YA. ‘Mijn’ leerling heeft het gevoel er te mogen zijn en echt hulp te krijgen. YA is er voor de jongeren!”

Anita Kersten, leerplicht ambtenaar IJsselstein