Doe mee aan de Future Challenge: “je leert hier van alles!”

Het is onwijs lastig om op jonge leeftijd te beslissen welke kant je op wilt. Misschien zit je met allerlei vragen: waar ben ik nu eigenlijk écht goed in? Wat wil ik worden? Welke studie past bij mij? En wat voor bedrijven zijn er allemaal? Als je struggelt met deze vragen, dan is de Future Challenge dé plek om dit te ontdekken!

Samen met 4 trainers van Young Ambition zijn de FC-deelnemers regelmatig te vinden op een groot sportveld in hartje Utrecht. Hier zijn ze aan de slag met leuke groepsopdrachten en activiteiten – allemaal lekker in sportkleding en in de buitenlucht! Hero, Veronique en Nick zijn 3 deelnemers die Future Challenge hebben doorlopen. Na afloop van hun tweede trainingsdag vertellen zij hoe ze de Future Challenge tot nu toe ervaren. 

Wat heb je eraan als jongere om mee te doen aan de Future Challenge?

Hero: “Ik vind het heel leuk dat ik hier lekker sociaal bezig ben. Je bent in een groep en leert nieuwe mensen kennen. Het is bijvoorbeeld leuk om eigenschappen van anderen in mijzelf te herkennen. Door de Future Challenge leer ik mezelf beter kennen.”

Nick: “Ik heb pas 2 trainingen gehad, maar door de Future Challenge is mijn studiekeuze bevestigd. Je ontdekt hier welke andere beroepen er zijn en leert daarnaast van alles: communicatieve vaardigheden verbeteren, initiatief nemen, samenwerken…”

Veronique: “Je gaat echt nadenken over wat je wil. Normaal denk je daar ook wel eens over na, maar niet zoals je dat hier bij de Future Challenge doet. Ik heb hier bijvoorbeeld ontdekt wat ik wil gaan studeren!”


Linda is projectleider van de Future Challenge en ontwerpt samen met de 4 trainers het programma. Linda: “Het doel van de Future Challenge is om lekker naar buiten te gaan en lol maken met leeftijdsgenoten. Er staan drie thema’s centraal: jezelf en jouw kwaliteiten goed leren kennen, weten welke beroepen jij leuk vindt en weten welke vaardigheden je hebt.

Tijdens de trainingen gaan we aan de slag met leuke groepsopdrachten en energizers. Daarnaast brengen de deelnemers ook een bezoekje aan bedrijven, geheel afgestemd op de interesse van de groep. De bedrijfsbezoeken worden altijd als positief ervaren door de jongeren! Door met professionals te spreken, krijgen ze een beter beeld van het werkveld en doen ze nieuwe ervaringen op.”

Wat is het leukste dat je hebt mogen ervaren door de Future Challenge?

Hero: “Ik vind het sporten en lekker bezig zijn heel leuk! Vorige week heb ik ook een interview gedaan met een professional. Dit moest ik zelf voorbereiden en uitvoeren. Het was heel erg buiten mijn comfort zone, maar ik dacht: ik ga er gewoon voor. Daar heb ik echt veel van geleerd.”

Nick: “Je komt hier in contact met mensen waar je anders niet zo snel mee in contact zou komen. Ik heb bijvoorbeeld een gesprek gehad met een HRM student die mij allerlei goeie tips gaf over studeren.”

Veronique: “Ik ben er meer achter gekomen wat ik leuk vind, zowel rondom school als daarbuiten. Vaak weet je het allemaal wel van jezelf, maar hier wordt het bevestigd!”

 

Ook Linda vertelt over de verschillende leermomenten in het programma: “De Future Challenge bestaat  – naast het ervaren in de praktijk – veel uit doe-opdrachten waarin je moet samenwerken, overleggen en communiceren.

Er zijn veel trainers aanwezig die kijken wat opvalt. Elke jongere heeft ook coachingsgesprekken met zijn of haar persoonlijke coach, waarin je samen reflecteert op wie jij bent en welke kwaliteiten en vaardigheden naar voren komen. Vaak zijn jongeren zich helemaal niet bewust van hoe ze zich gedragen, dus dat is heel leerzaam!”

Als ik de Future Challenge zou mogen omschrijven in 3 woorden, dan zou ik zeggen…

Hero: “Zelf dingen ondervinden, ervaring opdoen en leerzaam.”

Nick: “Leerzaam, leuk en goede sfeer.”

Veronique: “Leuke sfeer, behulpzaam en vertrouwd. Met vertrouwd bedoel ik: iedereen wil je hier helpen… of het nou met een opleiding of werk te maken heeft of daarbuiten!”

Kortom, de Future Challenge is een plek om mensen te ontmoeten, te werken aan je skills en een beter beeld te krijgen van wat je wilt doen in de toekomst! Ben je enthousiast geworden en doe je graag mee aan de nieuwe ronde die 19 april 2022 start? Check deze pagina voor alle info en meld je aan! Deelname is kosteloos.