Een dag uit het leven van een overstapcoach!

9:00 Onder het genot van een lekkere kop koffie start ik de dag. Even mijn mail bijwerken, wat telefoontjes plegen met mbo scholen & ouders en overleg met mijn collega Liza over een aanmelding en intake.
10:15 Samen met een jongere fiets ik met een fikse tegenwind door prachtige weilanden naar Houten.
IMG_0869
11:00 Om elf uur hebben we afgesproken met de voorlichter van het Wellant College. We krijgen een rondleiding en uitgebreide uitleg over de opleiding groen/hovenier en de school. Erg prettig want na lange tijd van twijfel weet de jongere die ik begeleid het nu zeker: “Dit is de opleiding die ik wil!”
IMG_0870 IMG_0880 IMG_0871
12:30 Snel terug fietsen naar Utrecht om daar de trein te pakken naar Bussum.
IMG_0886 (1) IMG_0891
13:45 Aangekomen in Bussum. Voor het eerst op bezoek bij leerplicht Bussum (Gooi en Vechtstreek). “Young Ambition? Wie zijn jullie dan?” Even kennismaken. Fijn dat we hier ook onze hulp mogen bieden als overstapcoach!
IMG_0887
14:00 Gesprek met moeder, zoon, leerplicht ambtenaar en studiekeuzeadviseur. Doel van het gesprek: een plan van aanpak maken zodat zoon na de zomer een leuke opleiding kan volgen en uiteindelijk kan doorstromen naar de Herman Brood Academie.
IMG_0888
15:00 Met de trein terug naar Utrecht  (oeps vergeten in te checken, gelukkig mag ik van de lieve conducteur in Hollandsche Rading even uit de trein springen om alsnog in te checken)

IMG_0890
15:30 Onderweg even bellen met het ROCMN om een casus te bespreken voor de chauffeursopleiding en een telefoontje met leerplicht over een leerling die timmerman wil worden.
IMG_0896
16:00 Vanuit de trein door naar een overleg met Marieke om casussen door te spreken en acties uit te zetten. We hebben weer veel nieuwe aanmeldingen voor de overstapcoach. Dit zijn de laatste dagen dat decanen nog werken. De jongeren die nog geen vervolgopleiding hebben gevonden worden nog snel overgedragen.
17:30 Klaar voor vandaag. Lekker sporten en voldaan bijkomen van een mooie dynamische dag.

Fijne avond! Groetjes Maaike (overstapcoach)