en toen?

Je kent het wel. Dat wakker worden, met een gevoel dat er vandaag iets nieuws gaat gebeuren. De kriebel in je buik, de twijfel wanneer je voor de kledingkast staat en het met trillende handjes omdraaien van de huissleutel in het slot. Zullen ze me wel leuk genoeg vinden, krijg ik een grote klas en zullen de leraren me wel helpen als ik dit nodig heb? Dit zijn de vragen die door in je hoofd spelen.

Je begrijpt natuurlijk al waar dit over gaat, de eerste dag op een nieuwe MBO school. De leerlingen van het Broekland college in Breukelen zijn hier inmiddels op voorbereid door middel van een workshop.

De leerlingen werden vanaf het begin van deze workshop al uitgedaagd door middel van hersenkrakende stellingen. Vervolgens kregen ze de vraag om hun eigen levenspad te (her) bewandelen, door middel van het aangeven van meegemaakte veranderingen in hun leven. Om vervolgens na te denken over de gevolgen van hun doorstap naar het MBO, wat ook voor velen een grote verandering is.
Zweetdruppels waren er te zien op de hoofden van de jongeren tijdens een quiz over de MBO scholen. Met de uiteindelijk terechte winnaar in het midden, gingen de jongeren verder met het opstellen van vragen voor het bezoek. Ze mogen namelijk naast deze voorbereidingen, zelf de sfeer proeven, de gangen bewandelen en hun vragen afvuren binnen de muren van drie verschillende MBO colleges.

Tot slot is er letterlijk gebouwd aan de toekomst (of moet er gezegd worden afgebouwd?) door middel van Jenga. Trillende handjes waren er niet bij deze keer, de leerlingen gingen er geconcentreerd voor zitten en haalden het ene na het andere blokje uit de toren. Op ieder blokje stond een uitdaging; van toneelstukjes tot tekeningen tot pittige vragen.

Hopelijk zien deze leerlingen iets meer hun wandelpad door het bos vol met (MBO) bomen. We wensen ze in ieder geval heel veel succes tijdens hun keuze, en mochten ze nog hulp nodig hebben; Young Ambition helpt ze graag!

Thijs Coers, decaan: “Wat een topmiddag voor mijn LWT-ers! Heel zinvol en verhelderend.”

IMAG0758IMAG0762 IMAG0755