Ervaringen

Sensel Lap, docenten/mentoren OPDC Utrechtse School
“Maaike en Marieke kwamen enthousiaste sector- en talentlessen aan onze examenleerlingen gegeven! Dit was een succes voor de leerlingen die veel hulp nodig hebben bij het maken van een goede beroepskeuze. Ze hebben een beter zelfbeeld gekregen of werden daarin bevestigd”

Sarah van der Horst, leerplichtambtenaar Utrecht
“Zowel ik als ‘mijn’ leerlingen ervaren YA als zeer betrokken met kennis van zaken en een club met goede contacten op de arbeidsmarkt.”

Anne Meijer, leerplichtambtenaar Utrecht
“Young Ambition staat voor mij voor; flexibel, vraaggericht, altijd op zoek naar de mogelijkheden, ruimdenkend.”

Anita Kersten, leerplichtambtenaar IJsselstein
“Mijn’ leerling aangemeld en hij werd direct opgepakt. Hij heeft binnen 1,5 week al 2 gesprekken gehad met zijn begeleider van YA. ‘Mijn’ leerling heeft het gevoel er te mogen zijn en echt hulp te krijgen. YA is er voor de jongeren!”

Els Hoek, decaan Kalsbeek College
“Een gouden formule is de Talent Factory. Het is zo waardevol voor de leerlingen om ‘echte’ professionals uit het vak te ontmoeten. De leerlingen zien nu een gezicht bij een beroep. Een ontzettend fijne samenwerking. We hebben tussendoor regelmatig contact zodat we telkens op de hoogte blijven van de voortgang van de organisatie.”

Thijs Coers, mentor Broeckland College
Over workshop ‘Overstap van vmbo naar mbo’: “Wat een topmiddag voor mijn LWT-ers! Heel zinvol en verhelderend.”

Thérèse van Keulen, leerplichtambtenaar Zeist
“Ik werk graag samen met Young Ambition. Zo kan ik als leerplichtambtenaar mijn soms strenge verhaal een positief sausje geven: Je moet echt naar school, ook als je het even niet wil, maar ik heb wel iets leuks voor je…”

Lees ook ervaringsverhalen van jongeren!