Ervaringsverhaal deelnemer Design Your Future

Shanel (16 jaar) volgde in januari het Design Your Future traject. Ze vertelt over haar ervaringen:

“Op dit moment zit ik in het laatste jaar van het VMBO. Ik moet een vervolgopleiding kiezen en dat vond ik eigenlijk best wel lastig. Eerst wilde ik iets richting handel gaan doen, maar later kwam ik er door mij stage achter dat ik ook wel graag met mensen wil werken. Mijn stagebegeleidster heeft mij toen aangemeld bij Young Ambition zodat zij eens met mij mee konden kijken.

Tijdens het traject heb ik eerst twee gesprekken gevoerd met een coach. Het idee was eerst om mij te koppelen aan iemand uit het werkveld dat ik leuk vind. In het traject bleek echter dat dit is waar ik stage loop. Hetgeen wat ik lastig vind om te bedenken, is welke opleidingen hier goed bij passen. Daarom heb ik met de coach van Young Ambition afgesproken dat we samen naar de Open Dag van MBO Amersfoort zouden gaan.
Samen hebben we daar een dag rondgelopen de drie opleidingen die ik interessant vond bezocht. Het was erg leerzaam om zo wat breder te kijken en niet alleen maar bij één opleiding stil te staan. Het heeft me goed geholpen en ik heb me nu zelfs aangemeld bij de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener!”