Ervaringsverhalen Missie030

Als Young Ambition werken we graag op een effectieve manier samen en helpen we jongeren op een manier die bij hen past. Daarom checken we tijdens en na een programma of traject hoe het is ervaren. Hieronder lees je drie succesvolle ervaringen van oud-deelnemers van Missie030 Sport & Events.

“Bij Missie030 gaat het om mij als persoon, zonder oordelen.” – Isabel (oud-deelnemer Missie030)

“Na een periode in detentie wilde ik erachter komen wat ik graag in de toekomst zou willen doen. Ik had net de opleiding Leider Sportieve Recreatie (LSR) afgerond. Daar kwam ik erachter dat ik goed was in het geven van sportactiviteiten, maar dat het organiseren daarvan mij misschien leuker leek. Niet veel later zag ik een advertentie van Missie030 Sport & Events en begon te lezen. Ik werd direct enthousiast. Ik werd warm ontvangen en merkte dat iedereen erg open en zonder vooroordelen met elkaar omging. Dit was erg fijn, want ik mocht echt mezelf zijn. Het traject heb ik veel geleerd, van samenwerken tot (sport)projecten opzetten. Dat ik later zelfs gevraagd werd om voor On The Move Sportvrienden te werken was voor mij de kers op de taart. Mijn toekomst heeft door Missie030 richting gekregen.”

“Missie 030 heeft me meer gebracht dan dat ik ervan had verwacht. Het begon allemaal met het woordje JA.” – Youri (oud-deelnemer Missie030)

“Missie 030 kwam onverwachts aanwaaien voor mij. Ik kreeg steun van Young Ambition toendertijd en ik wist bij god niet wat ik moest doen met mijzelf, mijn leven. Ik had het gevoel dat ik iets wou doen met sport, jongeren en geestelijke gezondheid. Missie 030 was toen al gestart, maar ik kon nog deelnemen. Had er nog nooit van gehoord, maar toen ik hoorde wat voor leuke dingen we gingen ondernemen en wat het idee erachter was, zei ik spontaan ‘ja!’. Ik merkte dat ik sterker in mijn schoenen kon staan wanneer ik in een omgeving was waar ik mij open mocht opstellen, niet beoordeelt werd. Dat geeft ruimte voor persoonlijke groei. De thema’s waar we iedere terugkomst mee gingen werken, gaven mij nieuwe inzichten. Persoonlijk vond ik de cirkel van invloed het meest bij mij aanslaan, omdat ik er recent mee worstelde. De groep was erg divers, met  stuk voor stuk leuke en interessante personen. Iedereen werd in hun waarde gelaten en ze mochten er allemaal gewoon zijn. Niemand hoefde zich uit te sloven met sporten en de bijdrage van iedereen werd gewaardeerd. Dit jaar gaan we het ook weer leuk aanpakken! No judgement, just fun!!!”

“Het draait niet om winnen of de beste zijn, maar om samen plezier ervaren.” – oud-deelnemer Missie030

“In de voorbijgaande jaren heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf maar toch heeft Missie030 me aan het denken gezet. In de sport heb ik een enorm hoog verwachtingspatroon van mezelf, waardoor prestatie en resultaat boven plezier komt. Door het samen sporten met een ontzettend diverse groep jongeren en de interessante thema’s die elke les centraal stonden, heb ik die hoge lat kunnen verlagen. In plaats van alleen maar met mezelf bezig te zijn, focuste ik me meer op de individuen in de groep en het groepsgevoel. Dat maakte dat de prestatiedruk aan het einde van het traject steeds minder werd en ik ontspannen en met plezier kon sporten.”

Klik hier voor de website van Missie030.

Nieuwsgierig naar dit traject? Meer weten? Neem dan contact op met Linda via linda@youngambition.nl of 0643457280.