Fotoverslag: een jaar lang trainen

WOW! Afgelopen schooljaar lijkt wel voorbij gevlogen!
Niet alleen individueel hebben we heel veel jongeren mogen helpen, ook tijdens onze trainingen hebben we heel veel jongeren ontmoet.

De hoogste tijd om eens wat meer te vertellen en vooral te laten zien over wat we afgelopen jaar allemaal hebben meegemaakt…

EVENTS
Afgelopen jaar hebben we maar liefst acht studiekeuze-events georganiseerd op middelbare scholen. Tijdens zo’n event gaan leerlingen speeddaten met professionals met allerlei verschillende beroepen. Het doel: een realistisch beeld krijgen van de praktijk. Het waren acht fantastische dagen. Altijd leuk om te zien hoe de jongeren de professionals het hemd van het lijf vragen.

TTFNIEUW

 

 

nieuw

 

ttf

EMPOWERMENT
Op het ROC MN gaven wij Empowermenttrainingen. Het doel is dat de leerlingen inzien hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Welk gedrag is daarvoor effectief? En welk gedrag minder? En wat kan je betekenen voor een ander? Het waren super uitdagende trainingen waar volgend schooljaar een heel mooi vervolg aan komt!

trainingen 1

empowerment

LESPROGRAMMA’S EN TRAININGEN

Op een aantal scholen deden we lesprogramma’s waarin we meerdere weken met een klas op onderzoek uit gingen naar hun talenten, ambities en dromen. Uiteraard gingen we ook op onderzoek in de praktijk. Zo gingen we met een klas op bezoek in het ziekenhuis en bezochten we met een andere klas een werkplaats. Met een andere klas kregen we een uitgebreide rondleiding en presentatie bij drie verschillende mbo-scholen om (naast de open dagen) nog beter een keuze te kunnen maken en de school alvast beter te leren kennen.

trainingen 3

sectoren

ttf3

En hoewel Young Ambiton zich met de individuele trajecten vooral op de regio Utrecht richt, zijn we met onze trainingen door het hele land gecrost. Zo gaven we in Maastricht een workshop aan jonge nieuwkomers (vluchtelingen) en in Heerhugowaard een workshop bij een gesloten jeugdzorginstelling. En ja, dan moet je soms best vroeg je bed uit…

trainingen 2