Future Challenge van start

“Het is goed om weer sociaal bezig te zijn!” -deelnemer Future Challenge

Vorige week was de kick-off van de Future Challenge. Hierin leren jongeren in groepsverband zichzelf beter kennen, zijn ze sociaal bezig en ontdekken ze welke baan of opleiding het beste bij hen past.

Samen met een aantal trainers van Young Ambition is de groep de komende 10 weken elke dinsdagmiddag te vinden in een bos, een park of op een (indoor) sportplek. De aftrap vond plaats in Boulderhal STERK.

POSITIEVE REACTIES
De reacties van de jongeren zijn nu al heel positief: “Leuke opdrachten en goede sfeer. Ik heb nu al meer duidelijkheid gekregen over de stappen die ik kan nemen om te weten welke opleiding of werk bij me past.”

Tijdens de trainingen gaat de groep aan de slag met kwaliteiten- en talentenspellen en leuke sportieve doe-opdrachten. Elke jongere heeft een persoonlijke coach die meekijkt naar welke kwaliteiten en vaardigheden er naar voren komen. Hoopvol zijn we klaar om nog meer inzichten te creëren.

WAT IS HET VERSCHIL MET ANDERE PROGRAMMA’S VAN YOUNG AMBITION?
Ons programma Design Your Future is een individueel begeleidingstraject. Future Challenge is een groepstraject, waar een jongere de kans krijgt om mensen te ontmoeten en samen te werken aan bepaalde skills en een realistisch toekomstbeeld. Hierdoor is Future Challenge een goede aanvulling op een Design Your Future-traject. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen aan de Future Challenge zonder een Design Your Future-traject.

VRAGEN?
Wil je meer weten over waarom het leuk is om deel te nemen, hier lees je de ervaringen van eerdere deelnemers. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd bellen of appen naar het nummer 06-28804621.

Kortom, de Future Challenge is een plek om mensen te ontmoeten, te werken aan je skills en een beter beeld te krijgen van wat je wilt doen in de toekomst. Ben je enthousiast geworden en doe je graag mee of ken je iemand die dit leuk zou vinden aan de nieuwe ronde? Check deze pagina voor alle info (ook voor de volgende editie). Deelname is kosteloos.