Future Challenge

Het kan lastig zijn om op jonge leeftijd te beslissen welke kant je op wilt. Misschien zit je met allerlei vragen: Waar ben ik nu eigenlijk écht goed in? Wat wil ik worden? Welke vaardigheden heb ik? Wat voor beroepen en bedrijven zijn er allemaal? Welke studie past bij mij? Als je worstelt met deze vragen, dan kan je samen met leeftijdsgenoten, op een leuke manier de antwoorden ontdekken binnen de Future Challenge. Hierin leer je jezelf beter kennen, heb je sociale contacten met leeftijdsgenoten en ontdek je welk werk of opleiding bij je past.

HOE DOEN WE DAT?
Trainingen & persoonlijke coach
Samen met een aantal trainers van Young Ambition ben je in een groep van maximaal 10 jongeren regelmatig te vinden in een bos, een park of op een (indoor) sportplek. Tijdens de trainingen ga je aan de slag met kwaliteiten- en talentenspellen en leuke sportieve doe-opdrachten. Je hebt je persoonlijke coach die met je meekijkt naar wie jij bent en welke kwaliteiten en vaardigheden naar voren komen. Vaak ben je je hier helemaal niet van bewust en is het superfijn dat de coach meekijkt. Zodat je het erover kan hebben en nieuwe inzichten krijgt.

Bedrijven
Daarnaast ga je kennismaken met bedrijven en professionals. Dit doe je door een meeloopdag of door het houden van (digitale) interviews. Door met professionals te spreken, krijg je een beter beeld bij het werk en je doet er nieuwe ervaringen mee op.

Themabijeenkomsten
De themabijeenkomsten gaan we invullen met wat jullie leuk vinden. Het kan bijvoorbeeld gaan over weer naar school gaan en wat daarbij komt kijken. Maar ook Joseph Oubelkas deelt graag zijn ervaringen met je. Hij is in Future Challenge een inspiratiebron van hoe je van elke situatie (dus ook die van jou!) een succes kan maken.

PRAKTISCHE ZAKEN
– In het voorjaar 2024 starten we weer een nieuwe ronde Future Challenge. Houd deze pagina en onze socials in de gaten voor de startdatum
– Je start met de Adventure-kennismakingsdagen bij onder andere Boulderhal STERK
– Elke dinsdagmiddag ben je actief met:
      – een training met sport- en spel of, 
      – gesprek met je persoonlijke coach of,
      – kennismaking met bedrijven/beroepen of,
      – Een themabijeenkomst.
– Future Challenge is voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit (de regio) Utrecht.

WIE BETAALT?
In principe is deelname voor de jongeren zelf altijd kosteloos. Deze ronde werken we met losse inschrijving. Dit betekent dat iedereen jongeren kan aanmelden en je als aanmeldende partij betaalt per aangemelde jongere. Neem contact met ons op voor verdere informatie hierover. 

IN VERGELIJKING MET ANDERE PROGRAMMA’S VAN YOUNG AMBITION?
Ons programma Design Your Future is een individueel begeleidingstraject. In Future Challenge ga je met in een groep aan de slag om je talenten en vaardigheden te ontwikkelen. Hierdoor is het een goede aanvulling op een Design Your Future-traject.

Uiteraard kun je ook deelnemen aan de Future Challenge zonder een Design Your Future-traject. Dit vraagt iets meer van je eigen verantwoordelijkheid. Maar je kunt er zeker van zijn dat we genoeg aan aandacht hebben voor je persoonlijke vragen en doelen. De trainingen worden gegeven door 4 trainers bij een groep van 10 jongeren. Dit maakt dat er voldoende individuele begeleiding en aandacht mogelijk is.

VRAGEN?
Wil je meer weten over waarom het leuk is om deel te nemen, hier lees je de ervaringen van eerdere deelnemers.

Heb je nog vragen? Dan kun je altijd even bellen op het nummer 06-28804621.

AANMELDEN
Je kunt je nu aanmelden via onderstaande knop of door een mail te sturen naar info@youngambition.nl. We plannen dan een kennismakingsgesprek in. 

Meld je hier direct aan