Future Challenge

NB: de Future Challenge van dit najaar wordt helaas afgelast. We kunnen binnen de huidige maatregelen niet voldoende aan de doelen van dit programma werken waardoor jongeren er te weinig uit kunnen halen. In het voorjaar hopen we alsnog een nieuwe ronde te kunnen draaien.

Future Challenge is een nieuw project vanuit Young Ambition voor jongeren tussen de 16-27 jaar uit Utrecht en de regio. Het is een ervaringsgericht trainingsprogramma voor jongeren die willen werken aan hun toekomst. Leren door te doen!

Heb je vragen als:
– Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten?
– Welk beroep en/of opleiding past bij mij?
– Hoe kan ik mijn opleiding goed afronden?
– Hoe kan ik succesvol zijn in mijn opleiding of baan?

Dan is de Future Challenge misschien iets voor jou!

WAT GA JE DOEN?
Je volgt 3 groepstrainingen met leeftijdsgenoten. Je ontdekt daarin je kwaliteiten en ontwikkelt je vaardigheden om een opleiding zo goed mogelijk af te ronden of om succesvol te zijn in je baan. Denk hierbij aan thema’s als omgaan met stress, plannen & organiseren, samenwerken, doelgericht communiceren en doorzettingsvermogen. Dit doen we door in de buitenlucht aan de slag te gaan met leuke games en groepsopdrachten. Je leert door samen te werken en te doen. Daarnaast ga je meelopen bij 3 bedrijven die jij leuk vindt. Zo bepaal je of het beroep en de werkzaamheden bij jou passen. Vervolgens helpen we je ook bij het vinden van een passende opleiding of baan. Zodat jij kan werken aan je toekomst!

DATUM PROGRAMMA
Voorjaar 2021. Houd de website in de gaten voor de specifieke datum.

INHOUD PROGRAMMA

Training Talent Talk: krijg inzicht in je talenten en interessante beroepen
Training Skills: jouw aanpak in verschillende situaties
Meeloopdag: bij een bedrijf naar keuze (3x)
Training What’s Next: regie over je (studie)loopbaan
Coachingsgesprekken: bespreek in de twee afsluitende gesprekken met je coach hoe je de opgedane ervaringen in de praktijk kan gaan brengen

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Deelname is kosteloos voor jongeren.

IN VERGELIJKING MET ANDERE PROGRAMMA’S VAN YOUNG AMBITION?
Ons programma Design Your Future is een individueel begeleidingstraject. In Future Challenge ga je met in een groep aan de slag om je talenten en vaardigheden te ontwikkelen. Hierdoor is het een goede aanvulling op een Design Your Future-traject.

Uiteraard kun je ook deelnemen aan de Future Challenge zonder een Design Your Future-traject. Dit vraagt iets meer van je eigen verantwoordelijkheid. Maar je kunt er zeker van zijn dat we genoeg aan aandacht hebben voor je persoonlijke vragen en doelen. De trainingen worden gegeven door 4 trainers bij een groep van 10 jongeren. Dit maakt dat er voldoende individuele begeleiding en aandacht mogelijk is.

VRAGEN?
Heb je nog vragen? Dan kun je altijd even bellen op het nummer 06-28804621.

AANMELDEN
Je kunt je nu aanmelden via onderstaande knop of door een mail te sturen naar info@youngambition.nl. We plannen dan een kennismakingsgesprek in.

Meld hier direct een jongere aan

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

VSB Fonds

en ons bedrijvennetwerk die hun deuren openstellen voor jongeren die op de werkvloer komen meelopen.