Goed opletten bij de professionals

Goed voorbereidde leerlingen lopen de zaal in, nieuwsgierig naar wat ze vandaag op school gaan doen. Ze lopen naar het podium waar al onze enthousiaste professionals staan om hun verhaal te doen over hun beroep. De verpleegkundige staat in haar witte werkblouse en de handhaver in een bewakingsuniform. Hierdoor krijgen de leerlingen een nog beter beeld bij het beroep.

Oriënteren op de toekomst

Afgelopen week hebben wij niet één, maar twee Talent Factories georganiseerd op het Kalsbeek College. De derdejaarsleerlingen hebben een mooie start gemaakt met hun oriëntatie voor wat ze na het vmbo willen gaan doen. Dit deden zij door het ontmoeten van professionals en het volgen van workshops. De workshops hadden een interactief programma over de talenten en ambities. Niet te vergeten de mooie cv’s die ze hebben ontwikkeld om zichzelf te leren presenteren.

Celine, workshopleider en jongerencoach: De workshops waren super geslaagd. Jongeren mochten samen een persoon bedenken en daarvan een cv maken. Dit leverde erg veel hilariteit en creativiteit op.’

Goed opletten bij de professionals

De dagen verliepen vlot en er werden goede en grappige vragen gesteld. Iedereen luisterde aandachtig, elke professional vertelde iets wat hèèl erg belangrijk kon zijn. We hielden namelijk een beroepenquiz aan het eind. De prijs voor de snelste en meest oplettende leerlingen was een bioscooopbon. Een beloning die de leerlingen allemaal graag wilden winnen!

Joselien, professional visagiste: ‘Dit was mijn eerste Talent Factory en ik vond het heel erg leuk. Ik kon naast visagiste ook wat vertellen over mijn eigen bedrijf en hoe je een bedrijf opstart.’

Niet te stoppen

Alsof dit niet genoeg was hadden we afgelopen maandag nog een Talent Factory op het OPDC de Utrechtse school en zijn we vandaag te vinden op de Passie voor sollicitatietrainingen.

Lees hier meer over onze groepsactiviteiten.