The Talent Factory – nu ook online!

The Talent Factory is een event voor vmbo-jongeren die een vervolgopleiding gaan kiezen. Het doel is om door middel van dit event jongeren extra voor te bereiden op hun studiekeuze en de arbeidsmarkt eens écht goed te onderzoeken.

ONDERDEEL 1 – IN GESPREK MET PROFESSIONALS

Doelen:
– Brede oriëntatie: de leerlingen oriënteren zich op verschillende beroepen.
– Realistisch beroepsbeeld: de leerlingen gaan in gesprek waardoor ze echte verhalen uit de praktijk krijgen te horen.
– Prikkelen van leerlingen om na te gaan denken over hun opleidingskeuze.

OPTIE 1: REAL LIFE SPEEDDATEN
Ga met een professional in gesprek om het echte verhaal te horen achter een beroep. Waarom is dit werk zo leuk en wat is er eigenlijk minder leuk aan dit beroep. Een echte realitycheck! Een groep professionals bezoeken jouw school zodat de leerlingen direct met ze in gesprek gaan tijdens speeddatesessies. (Uiteraard rekening houdende met de maatregelen rondom het Coronavirus op dat moment)

OPTIE 2: SPEEDDATEN VIA ONLINE MIDDEL (SKYPE / ZOOM / TEAMS)
Tevens kan er worden gekozen, om het speeddaten deels of geheel online te laten plaatsvinden. Middels aanwezige tablets/laptops/computers, kunnen er dan live verbindingen worden gelegd met de professionals.

OPTIE 3: SPEEDDATEN VIA BEROEPEN PROFIELEN
Naast het real life en online speeddaten, kan je ook een complete les afnemen welke je op ieder eigen gekozen moment kan inzetten en uitvoeren. De leerlingen krijgen elk een aansprekend opdrachtenboekje met daarin informatie over verschillende beroepen. Deze opdrachten zijn gekoppeld aan online profielen waarbij de professionals op film meer vertelt en uitlegt over zijn/haar werk, de benodigde talenten en andere leuke feitjes.

Tot slot, is het ook mogelijk om een combinatie te maken van bovenstaande vormen.

ONDERDEEL 2 – TRAININGEN

Naast de professionals, kan er ook gekozen worden voor een training. Ook hierin bestaan, vanwege het coronavirus, verschillende varianten die we kunnen aanbieden.

Middels interactieve en speelse opdrachten behandelen we de onderwerpen van de training. Door deze laagdrempelige manier van werken, leren de leerlingen spelenderwijs wat de onderwerpen inhouden. Uiteraard zullen er ook onderdelen zijn waarin wij met de leerlingen brainstormen en we de vorm ‘schoolvorm’ van luisteren en zitten zullen toepassen.

Wij bieden de trainingen aan in groepen van +/- 15 leerlingen van gemiddeld 90-120 minuten.

  1. Real life training
  2. Online co-training
  3. Vooraf opgenomen (online) training

TRAININGSONDERWERPEN

De trainingen kunnen verschillende onderwerpen hebben, dit wordt altijd in samenspraak met de school vormgegeven.

  • Kwaliteiten en talenten
  • Studiekeuze maken
  • De overstap van vmbo naar mbo
  • Stage zoeken
  • Solliciteren
  • Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, waar kan ik naartoe

CONTACT

Bent u opzoek naar een event als deze, maar staat een bepaald onderwerp er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee! 

Annemarijn de Graaff – Eventmanager
annemarijn@youngambition.nl / 06-51895494

Young Ambition
info@youngambition.nl / 06-28804621