Het ophelderen van een bewolkte lucht

Op de zonnige donderdag 21 april, vond in Woerden een Talent Factory plaats. Dit keer waren de harde werkers van het Futura college aan de beurt.
Grenzend aan een mooie tuin, met kas, onderhouden door de jongeren zelf werd een workshop gegeven voorafgaand aan het speeddaten met de professionals.

Een bonk energie en enthousiasme mengde zich in de ruimte. Samen met de twee trainers werden de vragen voor de professionals voorbereid. Keuzes maken, denken aan de toekomst en er achter komen of het beeld wat de scholieren hebben van een bepaald beroep overeenstemt met de werkelijkheid.

Het Futura College is een praktijkschool, waarin iedere richting een eigen werkplaats heeft. Na de workshops zaten de professionals in deze lokalen met smart te wachten op de scholieren. Vol trots beantwoorden de professionals de vragen die de leerlingen hadden opgesteld.

‘’Ik weet nu zeker dat ik logistiek medewerker wil worden!’’ was een quote van een van de leerlingen. Dit was ook wat Young Ambition wilde bereiken met de Talent Factory; het moet een check zijn, een stok achter de deur, de kers op de taart; past dit beroep bij mij of niet.
FullSizeRender (8) FullSizeRender (7) FullSizeRender (6) FullSizeRender (5) FullSizeRender (2) FullSizeRender (3)