HORECA ONDERNEMER

“Het is helemaal niet erg is als je niet in een keer weet wat je nou uiteindelijk wil worden of wil gaan doen.”

Naam: Lisa
Leeftijd: 24
Beroep: Ondernemer Stook & Kook

 

Hoe ziet je werkdag eruit?
Mijn werkdagen zien er heel afwisselend uit. Vaak begin ik in de ochtend met het beantwoorden van e-mails, het bijwerken van mijn administratie, het uitwerken van aanvragen en het doen van inkopen als ik die dag een klus heb. Afhankelijk of ik een klus in de middag of avond heb ga ik die voorbereiden door de juiste spullen bij elkaar te zoeken, de auto in te laden en naar de klus toe te rijden. Vervolgens bouw ik op locatie mijn ‘mobiele keuken’ op en zorg dat alles klaar staat als de klant arriveert. Vervolgens gaan we lekker koken en eten en hoop ik dat iedereen aan het einde van de middag/avond tevreden naar huis gaat. Ik ruim dan mijn mobiele keuken weer op en ga terug naar huis waar ik dan alles weer opruim en schoonmaak.

Waar moet je goed in zijn?
Je moet het allereerst leuk vinden om met mensen te werken en sociaal zijn. Daarnaast is het handig dat je wat weet van administratieve zaken en dat je het natuurlijk leuk vindt om te koken en er alles aan wil doen om de gasten een fijne dag te bezorgen.

Wat vind je leuk/minder leuk aan dit werk?
Het leuke van dit werk vind ik dat het heel afwisselend is. Elke dag ziet er anders uit en zo is ook elke klus weer anders. Wat soms minder leuk is, is dat je vaak aan het werk bent wanneer anderen vrij zijn. Denk daarbij aan de avonden, weekenden en feestdagen.

Hoe ben jij dit geworden?
Ik ben dit geworden na heel veel omzwervingen. Een aantal jaren geleden heb ik de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming gedaan. Na mijn studie wist ik niet zo goed wat ik verder wilde gaan doen en heb ik veel in de horeca gewerkt. Tijdens mijn studie heb ik wel het een en ander geleerd over ondernemen en het opzetten van een bedrijf. In combinatie met mijn horecaervaring is uiteindelijk Stook & Kook ontstaan.

Heb je een tip voor onze jongeren?
Het is helemaal niet erg is als je niet in een keer weet wat je nou uiteindelijk wil worden of wil gaan doen. Ik wist dat ook niet, maar ben door heel veel dingen te gaan proberen er toch achter gekomen. Ga er op uit, vraag of je bij dat ene leuke bedrijf een paar middagen mag meelopen of ga zelf een interview doen met iemand waar jij tegen op kijkt of die een baan heeft die jij misschien wel graag zou willen doen. Er zijn genoeg mogelijkheden!

jk