Individuele begeleiding

Young Ambition heeft een enthousiast team van coaches met veel ervaring in het begeleiden van jongeren rondom het thema beroepsoriëntatie. Onze aanpak is erop gericht om jongeren te empoweren om zelfstandig stappen te kunnen zetten. Dit doen wij met behulp van onze methodiek de TalentTalk en een persoonlijke aanpak waarbij het proces van de jongere altijd centraal staat.

ONZE AANPAK
Wij onderscheiden ons door onze persoonlijke en doelgerichte aanpak. Samen met de jongere maken we een plan van aanpak en doorlopen we elke stap van het proces. De jongere is zelf in charge tijdens dit proces zodat hij/zij uiteindelijk vaardigheden aanleert die in de toekomst vaker van pas komen. Niet voor elke jongere is het vanzelfsprekend om deze zelfstandigheid al in huis te hebben. Daarom begeleiden wij juist de jongeren die dit lastig vinden en doorlopen we samen dit proces.

Afgelopen jaren hebben wij onze eigen methodiek de TalentTalk ontwikkeld. Deze methodiek helpt een jongere te ontdekken wat zijn/haar talenten en ambities zijn en kan dit ook in de praktijk te checken door middel van meeloopdagen. De jongere wordt uitgedaagd om zelf in beweging te komen waarbij de jongere zelf gaat ontdekken waar hij/zij blij van wordt. Hiermee is een resultaat ook echt een eigen succes!

VOOR WELKE JONGEREN?
Als u een jongere aan ons wilt doorverwijzen, is het volgende voor ons van belang:

  • Bij kwetsbare jongeren is er vaker sprake van complexe problematiek. Er kunnen alleen jongeren worden aangemeld die toe (lijken te) zijn aan het maken van keuzes voor de toekomst.
  • Het is belangrijk dat een jongere zelf het nut inziet van de begeleiding. We werken dus niet binnen een gedwongen kader.
  • Wij werken in de regio Utrecht. Wij hebben zelf een kantoor in Utrecht waar het merendeel van onze gesprekken plaatsvindt. In overleg kunnen we ook op locatie (bij uw gemeente of kantoor) gesprekken voeren.
  • Bij Design Your Future mogen jongeren meedoen uit de regio Utrecht, tussen de 15-27 jaar, die momenteel geen schoolinschrijving hebben. Lees hierover meer onder ons aanbod.

KOST HET GELD?
Per gemeente zijn er verschillende afspraken over de inzet van Design Your Future. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om samen de juiste routes te vinden. (Voor de jongere zelf is deelname altijd kosteloos.)

HOE GAAT HET AANMELDEN IN ZIJN WERK?
Aanmelding van een jongere kan via het aanmeldingsformulier. Deze kan worden ingevuld door de jongere zelf of door de doorverwijzer (indien van toepassing). Wilt u de aanmelding doorspreken en/of telefonisch aanmelden, dan kan dit via ons algemene nummer 06-2880 4621, vraag naar Sanne.

Ieder individueel traject begint met een intake met de jongere waarbij we kijken of wij de jongere verder kunnen helpen. De doorverwijzer kan bij dit gesprek aanwezig zijn.