Interview StudyWorks

StudyWorks biedt mogelijkheden voor bijles aan huis voor jongeren van alle schoolniveaus. Samen met Young Ambition gaat StudyWorks aan de slag om kwetsbare jongeren nog beter van dienst te kunnen zijn. Zarah ging in gesprek met Danique die sinds januari stage loopt bij StudyWorks.

Foto Danique 1

Wat doet StudyWorks precies?
“StudyWorks biedt huiswerkbegeleiding aan huis voor scholieren van alle schoolniveaus, van vmbo tot vwo. Dit doen we in de regio Utrecht en inmiddels ook in Zuid- en Noord-Holland. We vinden het belangrijk om er voor zo veel mogelijk jongeren te kunnen zijn, ook bij een leerafstand of adhd. De begeleiders gaan met de jongeren aan de slag in de eigen vertrouwde thuisomgeving. Al onze begeleiders hebben een groot enthousiasme voor hun vakgebied. StudyWorks geeft hen een uitgebreide training zodat zij goed in kunnen spelen op de leerbehoefte van de jongere.”

Jullie werken dus met veel jonge mensen, hebben jullie daar speciaal voor gekozen?
“Het bedrijf is 9 jaar geleden opgericht door Timothy Egeler, die het leuk vond om bijles te geven als bijbaan naast zijn studie. Toen hij merkte dat er veel vraag naar bijles was, is hij met StudyWorks begonnen. Negen jaar later werkt StudyWorks met meer dan 100 huiswerkbegeleiders die begeleiding bieden bij scholieren thuis. Veel van hen doen dit parttime naast hun opleiding. Doordat zij zelf vaak nog jong zijn kunnen zij zich goed inleven in de jongeren die zij begeleiden.”

Sinds een paar maanden loop jij stage bij StudyWorks. Hoe zien je werkzaamheden eruit?
“Ik houd me bezig met van alles rondom communicatie. Zo maak ik online nieuwsbrieven voor de ouders en ontwikkel ik content voor de website. Daarnaast bedenk ik samen met de andere stagiaire nieuwe vormen om StudyWorks onder de aandacht te brengen. We willen graag nog beter inspelen op jongeren die bepaalde leerproblemen hebben. We zijn bezig om de StudyWorks Academy op te starten om nog meer trainingen op maat te kunnen aanbieden gericht op deze doelgroepen. Door samen te werken met Young Ambition willen we kennis uitwisselen over hoe we hen het beste van dienst kunnen zijn.”

Wat spreekt jou zo aan in het werken bij StudyWorks?
“Hoewel ik stagiair ben krijg ik veel ruimte om als een echte medewerker mee te draaien. Een heel gaaf project waar we nu mee bezig zijn is het online platform voor en door middelbare scholieren en studenten. Dit wordt een plek waar middelbare scholieren en studenten ideeën en tips kunnen uitwisselen over hun studie maar bijvoorbeeld ook over hun sport en uitgaansleven. Het doel is om het platform in april te lanceren. Op dit moment heb ik veel leuke gesprekken met bloggers en vloggers die aan het platform zullen gaan bijdragen.”

Hoe kunnen jongeren en hun ouders met jullie in contact komen?
“Op onze site studyworks.nl is meer informatie te vinden over onze werkwijze. En ouders en jongeren kunnen altijd contact met ons opnemen via info@studyworks.nl. Wij gaan graag met ze in gesprek!”

Ontmoet hier andere YA-businesspartners.