Yunus vertelt over zijn zoektocht naar werk

“Dankzij Young Ambition en Tempo-Team heb ik nu de baan die ik zocht.”

Hoe ben je bij Young Ambition terechtgekomen?
“Afgelopen zomer zat ik bij mijn intakegesprek voor de mbo-opleiding voor Operator A. Het is mijn droom om in een fabriek met machines te werken. Toen de opleiding startte had ik helaas geen leerwerkplek waardoor ik niet mocht starten. Toen ben ik naar Young Ambition gegaan om te vragen of zij mij konden helpen.

Young Ambition heeft mij begeleid bij het solliciteren. We hebben erg veel gesolliciteerd maar het was erg moeilijk om iets te vinden. Dat maakte het voor mij lastig om gemotiveerd te blijven.

Gelukkig werkt Young Ambition samen met Tempo-Team. Op een dag belde mijn coach Marieke met het nieuws dat ik bij hen op gesprek mocht komen. Tempo-Team wilde mij helpen en hadden een baan voor mij bij Heinz in de fabriek. Hier ben ik dan ook gestart.”

Wat doe je nu?
“Ik werk nu als productiemedewerker bij Heinz. Het werk bevalt me erg goed. We maken blauwe en roze muisjes van de Ruyter. Je begint echt bij de basis van het product. Je maakt van een zaadje een muisje. Van niets maak je een product. Dit vind ik zo leuk aan het werk.

Soms is het werk wel zwaar en bij de eerste 40% van het proces moet je erg goed opletten. Gelukkig heb je wel genoeg pauze en kun je af en toe ook wel even babbelen met collega’s. Dit maakt het ook gezellig.

Mijn manager zei laatst tegen me: “Ik zie iets in je. We willen je graag een interne opleiding tot operator geven.” Hier ben ik erg blij mee. Nu kan ik toch operator worden. Iets wat ik altijd al wilde!”

Samenwerking YA – Tempo-Team
Dit is het verhaal van Yunus. Een jongere die dankzij de samenwerking tussen Young Ambition en Tempo-Team succesvol is begeleid naar een baan.

Young Ambition is blij met de prettige samenwerking met Tempo-Team. Tempo-Team heeft goed inzicht in de beschikbare banen, maar denkt ook mee welke werkgever het beste past. Door deze samenwerking kan Young Ambition meer jongeren een kans bieden om succesvol te worden!

header-over-tempo-team