Jongere aan het woord… Ingmar

Bij Young Ambition worden tientallen jongeren begeleid in een individueel coachingstraject. Vandaag stelden wij Ingmar een aantal vragen over zijn ervaringen binnen dit traject.

 

Wat was de reden dat je naar Young Ambition ging en waar zijn jullie mee bezig?

‘Ik zoek een opleiding voor volgend jaar en wist niet waar ik moest beginnen. Toen ik startte bij Young Ambition had ik nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Dit was de reden dat ik naar YA ben toegestapt.

We zijn aan de slag gegaan met informatie zoeken over verschillende opleidingen. Mijn coach helpt mij bij het kiezen tussen alle verschillende opleidingen door te kijken naar wat het beste bij mij zou passen en waarom. Ik heb ook veel extra tips gekregen van mijn coach waar ik veel aan heb!’

Wat voor tips krijg je zoal?

‘Ik vind het lastig om werk te combineren met andere dingen. Mijn coach Sanne gaf mij advies hoe ik met mijn baas in gesprek kan gaan over hoe ik minder uren kon werken zodat ik ook bij mijn sportvereniging aan de slag kan.’

Wat vond je het leukste bij Young Ambition en wat heb je geleerd?

‘Jullie als coaches waren super fijn en gezellig. Jullie hebben mij erg geholpen bij het vinden van de opleiding die ik volgend jaar ga doen! Ik ben niet zozeer achter een talent gekomen maar ik heb wel veel meer zicht gekregen op de opleidingen waarvoor ik mij interesseerde en ik heb een goede keuze kunnen maken.’

Waar hoop je over een jaar te staan?

‘In de gymzaal, haha! Aan het leren op mijn nieuwe opleiding. Ik wil ook graag blijven werken bij mijn sportvereniging en daar blijven sporten. Een leuke stage lijkt mij ook vet!’

Welke tip heb je voor andere jongeren?

‘Bij Young Ambition krijg je veel begeleiding hoe je je studiekeuze het best maakt, het is dus een goede optie als je niet goed weet wat je wilt doen. Ik heb ook veel gehad aan een voordelen en nadelen tabel die we bij Young Ambition hebben gemaakt. Je hebt dan een strak overzicht over elke opleiding die je leuk vindt.’

Heb je nog aanvullingen?

‘Alleen maar dat ik jullie nogmaals wil bedanken voor de hulp bij het vinden van een leuke opleiding!’

Design Your Future
Ingmar wordt begeleid door coach Sanne binnen het studiekeuzeproject Design Your Future. Ook een jongere aanmelden? Lees hier meer informatie.

Design Your Future wordt mede mogelijk gemaakt door: