Jongere aan het woord… Luc

Bij Young Ambition begeleiden wij heel veel verschillende jongeren. Om hier een beter beeld van te geven hebben wij Luc (een deelnemer van Design Your Future) wat vragen gesteld!

Met welke vraag kwam je binnen bij YA?

Ik was dit jaar begonnen op de VAVO maar hier ben ik mee gestopt dus toen zocht ik een nieuwe opleiding. Ik ben naar Young Ambition doorgestuurd door Leerplicht en school om een opleiding te zoeken.

Wat heb je tot nu toe bereikt met de hulp vanuit YA?

Ik heb bereikt dat ik mijn opleiding voor volgend jaar heb gevonden. Hiernaast heb ik ook geleerd om over dingen te praten waar ik normaal niet zo snel over zou praten.

Wat vind je het leukste aan YA?

Toen ik bij YA binnenkwam wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten en of het een succes zou worden. Gelukkig kwam ik er snel achter dat dit nog het geval was! Het traject heeft me namelijk wél goed geholpen. Ik heb door Young Ambition mijn opleiding gevonden en ik zal het eigenlijk aan iedereen aanraden. Het leukste vind ik dus dat jullie mij echt goed hebben geholpen met het vinden van de opleiding!

Achter welk talent ben je gekomen bij YA?

Ik ben achter vele talenten gekomen en dit gaf mij een positief gevoel. Een talent wat ik ook heb ondervonden was technisch inzicht, dit heb ik zeker.

Waar hoop je over een jaar te staan?

Ik hoop mijzelf over een jaar op de mbo-opleiding te zien. Ook hoop ik op dat moment dat ik een leuke stage heb. Daarnaast wil ik het eerste jaar goed afronden en goede moed hebben voor het tweede leerjaar.

Welke tip heb je voor andere jongeren?

Ga je eerst oriënteren op verschillende opleidingen, maak een lijstje met de opleidingen die je leuk lijken, ga naar open dagen en doe desnoods een meeloopdag. Als je het echt lastig vindt zou ik Young Ambition aanraden! Het heeft mij goed geholpen. 🙂