Jongeren begeleiden is een kunst?

Eindelijk is het zover: de eerste train-de-trainer is een feit!

Al een heel aantal jaar begeleiden wij jongeren bij hun studie- en beroepskeuze en hebben hier veel ervaring en kennis in opgedaan. In die periode hebben wij onze eigen methodiek ontwikkeld, genaamd ‘The Talent Talk’. Nu is het tijd om ook andere professionals de mogelijkheid te bieden om deze methodiek te leren toepassen. 

Marcel had de eer om als eerste een echte Talent Talk-training te volgen. Een middag lang kreeg hij een intensieve training over de methodiek. De methodiek bestaat uit creatieve opdrachten die je samen met een jongere doorloopt om antwoord te krijgen op de vragen: wie ben ik, wat kan ik & wat wil ik.

Marcel werkt zelf als trajectbegeleider bij het Onderwijs Zorg Centrum en ziet dagelijks jongeren die vastlopen in hun studie- en beroepskeuze. In het verleden meldden zij daarom deze jongeren aan bij Young Ambition maar nu halen zij zelf de kennis in huis om jongeren hierbij te helpen!

Tijdens de middag werd er dieper in gegaan op de theorie achter onze methodiek (waarom doen we wat we doen, wat zeggen anderen hierover) en daarna de focus op oefenen. Door te oefenen krijg je het natuurlijk sneller onder de knie dus Marcel mocht direct aan de bak! Om het goed te kunnen toepassen in zijn eigen organisatie werd er samen met trainer Sanne nagedacht hoe hij dit goed kan implementeren in zijn eigen organisatie.

Al met al een super leuke middag! Het was gezellig maar er werd ook hard gewerkt! Er is zoveel te vertellen over deze werkwijze.

We zijn trots dat we onze kennis en ervaring nu ook met andere professionals kunnen delen zodat er meer jongeren kunnen worden geholpen!

Zelf ook deze methodiek leren?

Je kan nu zelf ook deze training volgen! Check hier meer over de mogelijkheden.