Jongeren meer kansen door FC Utrecht Trainee Cup

FC Utrecht is sinds kort een mooi project gestart de FC Utrecht Trainee Cup!

Het project is bedoeld voor jongeren die nog niet weten welke opleiding zij willen volgen of nog niet weten welke baan bij hun past. Doordat deze jongeren steeds minder kans op de arbeidsmarkt maken, worden zij gedurende negen maanden bij FC Utrecht door professionals actief gecoacht en voor de arbeidsmarkt klaargestoomd. Bijzonder aan het project is dat de jongeren een opleidingstraject volgen bij partners en sponsoren van FC Utrecht. Aan het eind van het project ontvangen ze ook een officieel certificaat waarmee ze kunnen werken.

Eerste training
Dinsdag 12 januari 2016 hebben een aantal jongeren bij FC Utrecht de Kick-off van de FC Utrecht Trainee Cup bijgewoond. Rowan Küper, medewerker supporterszaken Utrecht: “Het was een zeer geslaagde dag was waarbij de jongeren een rondleiding kregen door het stadion en de oefenwedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur konden bekijken. Ook is er met drie jongens een interview afgenomen. Dit geeft een inkijk in het leven en de dromen van de deelnemers. Kortom een leuke en productieve start met veel enthousiaste jongeren!”

FC Utrecht heeft nog plek voor negen deelnemers. Wil jij ook deze uitdaging aan en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan deze maand nog via ons (Young Ambition, Utrecht) aan. Dan kunnen wij jou voor het project FC Utrecht Trainee Cup inschrijven. Eerdere jongeren via ons zijn al succesvol gestart!

image003

 

 

 

 

 

 

 

1. Groepsfoto 1

6. (interview) David, Remon & Mike (v.l.n.r)3. Wilco van Schaik met spelersgroep