Een knallend einde van het Talent Factory seizoen!

Vandaag is het laatste event van The Talent Factory van dit seizoen. We zijn op het Gregorius College aanbeland. Een vmbo school in het hart van Utrecht. Deze afsluitende dag staat wederom helemaal in het teken van speeddaten, talenten, beroepen, ambities en keuzes maken. Een dag waarin vmbo-leerlingen aan de slag gaan met hun toekomst, waar ben je goed in, welke mogelijkheden zijn er en wat spreekt jou hierin aan?

We spreken een aantal mensen tijdens deze dag over hun ervaringen:

TTF eventmanager

ANNEMARIJN - EVENTMANAGER

Het was echt een mooi seizoen van events! Het was ontzettend leuk om te zien hoe leerlingen in gesprek gingen met professionals uit verschillende beroepen, hoe we zoveel scholen mochten bezoeken met dit event en alle reacties naderhand! Ik heb met veel plezier dit event georganiseerd! Hopelijk mogen we komend schooljaar weer op veel scholen komen ‘speeddaten’!

ERNA - DECAAN VMBO TL GREGORIUS COLLEGE

De werkvorm van speeddaten past heel goed bij vmbo-leerlingen. Ze krijgen in korte gesprekken veel informatie tot zich. De quiz aan het einde helpt om betrokken te blijven bij de inhoud en op te letten bij de gesprekken. Sowieso is het heel goed om extra informatie over beroepen te krijgen want leerlingen hebben vaak een beperkte kennis van wat beroepen inhouden. Bij sport denk je bijvoorbeeld vaak direct aan voetbaltrainer of gymleraar terwijl er veel meer mogelijkheden zijn. Bij ict en techniek denk je vaak aan mannen, terwijl hier vandaag vrouwen vanuit dat beroep zitten, dat is toch super!

De workshops die vandaag worden gegeven zijn ook erg nuttig voor mijn lob-programma. Over twee weken gaan we aan de slag met oriënteren op opleidingen, motivatiebrieven schrijven en bedrijven onderzoeken. Hierbij is het heel handig dat de leerlingen vandaag in de workshops ook hebben gesproken over hun talenten, werkwaarden en wat er van je wordt gevraagd in verschillende beroepen. Vandaag is een mooie voorbereiding hierop. Daar word ik als decaan natuurlijk erg blij van!

TTF decaan
TTF ICT

CARMEL - PROFESSIONAL ICT

Ik vind dit event super belangrijk. Er zijn zoveel mogelijkheden wat je allemaal kan gaan doen. Het is erg waardevol voor leerlingen om wat meer duidelijkheid te krijgen van wat verschillende beroepen inhouden.

TTF Sport

RANDY - PROFESSIONAL SPORT

Ik vind het event ook heel belangrijk omdat er zoveel keuzemogelijkheden zijn. Vandaag probeer ik de leerlingen te helpen om een keuze te maken voor een juiste richting. Ik hoop dat ze iets gaan doen wat ze écht leuk vinden. Dat vind ik heel belangrijk.

TTF Techniek

DANIQUE - PROFESSIONAL TECHNIEK

Het is belangrijk dat jongeren een keuze kunnen maken bij iets dat bij ze past, zelfs als dat iets blijkt te zijn dat ze niet hadden verwacht. Daarvoor is dit event een goede aansluiting.
Voor ons bedrijf (Blueprint Automation) is het belangrijk dat er een bewuste keuze gemaakt kan worden door toekomstige werknemers, zodat zij gemotiveerde collega’s krijgen die het leuk vinden om te werken binnen techniek.

EILEEN - WORKSHOPLEIDER

Ik heb een workshop gegeven over talenten & ambities. In deze workshop help ik leerlingen om te geloven in hun talenten. Ze hebben al veel talenten maar beseffen dit nog niet altijd. Het was een erg leuke groep! Ze waren relaxt, nieuwsgierig en ik had echt het idee dat ze over het thema aan het nadenken waren. Sommigen hadden wat hulp nodig van klasgenoten maar door de bevestiging van anderen raakten zij ook enthousiast op dreef!

Leerling: Ik vond de workshop super leuk en leerzaam! Cool om eens verder na te denken over mijn toekomst.

TTF Workshopleider
TTF groep kopie