Luistertip: Mbo-studenten zijn de toekomst, maar de druk op hen is enorm

Luistertip: Mbo-studenten zijn de toekomst, maar de druk op hen is enorm. Daarom gaat de ‘minister van Oplossingen’ van het progamma Spraakmakers zich de komende tijd hard maken voor deze groep. In dit radiofragment wordt het probleem in kaart gebracht én een oproep gedaan om mee te denken over oplossingen. Interessant voor iedereen die in het (V)Mbo werkt.

Hoge druk voor Mbo-studenten

Dat Mbo-studenten een grote druk ervaren zien wij ook terug in ons werk. Veel jongeren vinden het lastig om hun plek te vinden binnen het onderwijs en/of de arbeidsmarkt. Ook wij zien dat de invloed van de thuissituatie nog groter is geworden sinds corona. Jongeren waarvan de ouders bijvoorbeeld niet zo goed kunnen meedenken, komen steeds verder achter te staan. 

Steeds meer jongeren vinden het lastig om zich staande te houden in de toenemende druk met school, stage en soms ook nog mantelzorg. Om het vol te houden is het belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt, maar die keuze maken op zo’n jonge leeftijd is voor veel jongeren lastig. Net als het opbrengen van discipline of het omgaan met deadlines.

Onze oplossingen

Wij ondersteunen jongeren in het maken van die keuze en in het volhouden van studie, stage en soms werk. Daar zetten we ons iedere dag weer met veel liefde voor in. We bieden individuele coachingstrajecten en groepstrainingen aan, waarin we onder andere werken met The Talent Talk. Een methodiek die is ontwikkeld vanuit onze ervaring met het werken met jongeren. Ook geven we trainingen aan professionals in het (V)Mbo waar in je leert hoe je jongeren het beste kunt ondersteunen. 

Wil je hier een keer met ons over in gesprek? Of wil je leren hoe je (V)Mbo jongeren kunt ondersteunen in deze uitdaging? Neem gerust contact op, wij denken graag mee over oplossingen.